2024. április 23. , 20:29
Köszöntjük Béla nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2011.01.29 08:04
Felmérik a helyi közlekedési szokásokat
Nyomtatható verzió

Az elmúlt hetekben helyreállt a buszközlekedés a máriabesnyői városrészben, ahol január elején fennakadást okozott, hogy a buszjáratok menetrendje nem igazodott a lakossági igényekhez.
A lakossági bejelentésekre reagálva az önkormányzat azonnal megkezdte az egyeztetést a Volánbusz Zrt-vel, és az érintett járatokon végzett személyes ellenőrzéseket követően módosították az indulások időpontját és egy plusz járatot állítottak forgalomba.


Az önkormányzat a következő hetekben a város teljes területén felmérést végez a közlekedési szokások megismerése, a busz szolgáltatás színvonalának javítása érdekében, adja hírül a Gödöllői Szolgálat.
A február elején kezdődő felméréshez hasonló, nagyszabású közvéleménykutatást városunkban utoljára 1992-ben végeztek, s ennek adataira alapozva szervezték meg a helyi közlekedést, amit a néhány éve elfogadott közlekedési koncepció érintett ugyan, de annak elfogadása nem befolyásolta a kialakult rendszer működését.
Az elmúlt években a Volánbusz Zrt. a jegyeladások, valamint saját  utasszámlálásának adataira hivatkozva állította be a gödöllői buszok menetrendjét. Megváltoztak ugyanis az igények. Annak ellenére, hogy városunkban rendkívül megnőtt a gépjárművek száma, a magas benzinárak, a megnövekedett forgalom miatt egyre többen veszik igénybe a helyi busz-járatokat. Az önkormányzat ezért szükségesnek tart egy teljes körű lakossági igényfelmérést, hogy ennek alapján történhessen meg a város helyi közlekedésének átalakítása.
Mivel Gödöllő önkormányzata évi 100 millió forinttal támogatja a Volánbuszt a helyi közlekedés  biztosítása érdekében, éppen ezért fontosnak tartja, hogy a lakosság elégedett legyen a szolgáltatás színvonalával. A város vezetése bízik abban, hogy a beérkező adatok és visszajelzések segítségével egy hatékonyan működő, a lakosság utazási igényeinek maximális figyelembe vételével készült  rendszer kiépítésére nyílik lehetőség. Ennek érdekében arra kérik a lakosságot, hogy segítsék a hivatalos megbízólevéllel és igazolvánnyal ellátott kérdezőbiztosok munkáját.

A felmérés sorozat első része február elején kezdődik, és március végéig tart, majd az év folyamán több alkalommal, így például a nyári időszakban is végeznek majd vizsgálatokat.
Az adatgyűjtést három különböző módszerrel végzik:
– Minden gödöllői háztartásba eljuttatnak egy, az utazási szokásokra vonatkozó kérdéseket tartalmazó kérdőívet;
– A megállóhelyeken kérdezőbiztosok mérik fel a busszal utazók igényeit;
– A járműveken utasszámlálást végeznek annak érdekében, hogy pontos adatok álljanak rendelkezésre az egyes járatok kihasználtságáról, és ellenőrizzék a menetrend betartását.



Látogatottság: 2292
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése