2024. április 26. , 15:23
Köszöntjük Ervin nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.12.21 10:50
A betlehemi láng a Városházán
Nyomtatható verzió

Az idén is meghívást kaptak Gödöllőre a Magyar Önkormányzatok Szövetsége tagjai, és a környező települések vezetői, hogy elvigyék a betlehemi lángot az ország valamennyi részébe. Az ünnepségre december 19-én a Városházán kerül sor.

Már több mint két évtizede szervezik meg a Betlehemi békeláng akciót, melybe évről-évre egyre többen kapcsolódnak be. Az ENSZ 1986-ot a Béke évének nyilvánította. Azóta minden esztendőben Bécsből –cserkészek kíséretében – rendszerint egy-egy különleges gyermek indul Jézus születésének helyszínére, hogy a jászol helyén épült templomban, a Születés Bazilikában található örökmécsesről lángot vegyen. Lámpásba zárva viszik azután repülővel Bécsbe, ahol nagyszabású ünnepség keretében veszik át az egyes országok, nemzetek cserkészküldöttségei. Hazánkban immáron harmadik alkalommal Gödöllőről vihetik tovább az ország különböző településeire.
A városházán megtartott rendezvényen dr. Gémesi György polgármester, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, szeretnék, ha a láng minden otthonba eljutna és elvinné a béke üzenetét. 
- Nagyon nehéz évet tudhatunk magunk mögött, ami nekünk magyaroknak árvizet, iszap-katasztrófát hozott, és nem volt ez másképp a világban sem, ahol a természeti tragédiák mellett nagyon sok erőszakos cselekmény történt – mondta.  Gémesi György az olimpiai lánghoz hasonlította a betlehemi lángot. „De míg az olimpiai fáklya magára vonja a világ figyelmét, és milliárdokat ültet a televízió elé, ezt a kicsi fényt nem kíséri ekkora visszhang, eltörpül az áruházak karácsonyi versengésében.  Pedig e mellé le lehet ülni, el lehet mellette beszélgetni, és érezhetjük, hogy fontosak vagyunk egymásnak. Lobbantsa fel ez a láng a lelkünkben is a tüzet, és adjon erőt és hitet a mindennapi küzdelmeinkhez! – fejezte be gondolatait a MÖSZ elnöke, akinek beszéde után a gödöllői általános iskolák diákja adtak ünnepi műsort. Ezt követően a megjelentek gyertyával, mécsessel vitték tovább a Betlehemből érkezett lángot az ország minden részébe, ki-ki a saját településére. 

A műsorban közreműködött Lukács Lilla Réka (felkészítő tanár: Ivókné Szajkó Otília), az Erkel Ferenc Általános Iskola Gyermekkórusa (karvezető: Tóth Edit), a Montágh Imre Általános Iskola növendékei és tanárai (felkészítő tanár: Prém Katalin), a Cibri énekegyüttes (felkészítő tanárok: Benedek Krisztina és Dezső Piroska). 

    

 

 


 



Látogatottság: 4975
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése