2024. március 28. , 20:53
Köszöntjük Gedeon, Johanna nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.10.28 12:59
Dr. Gémesi Györgyöt választotta elnökének a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás
Nyomtatható verzió

Ismét dr. Gémesi Györgyöt választotta elnökének a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás.



Az önkormányzati választásokat követően első alkalommal ült össze a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás. Az október 28-ai tanácskozáson sor került az elnök és az alelnök, valamint a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság megválasztására.
Az ülésen dr. Nánási Éva, a munkaszervezet vezetője ismertette az önkormányzati választások eredményeit, és jó munkát kívánt a településvezetőknek.
A társulás ezt követően Holló Ilona, Zsámbok polgármesterének javaslatára ismét dr. Gémesi Györgyöt jelölte a szervezet elnökének, majd titkos szavazással, egyhangú támogatással
döntött arról, hogy a következő négy esztendőben ismét Gödöllő polgármestere vezetésével végzik munkájukat.
Az újraválasztott elnök megköszönte a bizalmat, majd úgy fogalmazott, hogy míg az előző ciklusban a kistérségi vezetők kijelölték azokat a feladatokat, amelyek megvalósításáért közösen dolgoztak (például turizmus, környezetvédelem, sport, pedagógiai szakszolgálat), most lehetőség nyílik ezeknek az alaposabb kibontására. Mint mondta, minden településnek nyitottnak kell lenni a kapcsolódási pontok megtalálására, mert a közös munka csak így lehet eredményes.
A résztvevő polgármesterek szintén egyhangú támogatással választották meg Hatvani Miklóst, Isaszeg polgármesterét a társulás alelnökének, akinek személyére Gémesi György tett javaslatot. Indoklásában kifejtette: Hatvani Miklós már tapasztaltnak számít a társulás tagjai között, hiszen második ciklusát kezdi meg polgármesterként. A térségben az ő támogatottsága volt a legnagyobb, városában a választók 84,75 százaléka szavazott rá.
Dr. Gémesi György javaslatára a mostani ülésen nem választottak sem másik alelnököt, sem titkárt. A társulási tagok egyetértésével ezeknek a tisztségeknek a betöltéséről majd csak fél év múlva döntenek, mivel a tagtelepülések polgármesterei között több új debütáló van, s addig lehetőséget kívánnak nyújtani számukra a tájékozódásra, a feladatok megismerésére.
A Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tagjának Holló Ilonát (Zsámbok), Sziráki Szilárdot (Valkó) és Rimóczi Sándort (Nagytarcsa) választották meg.
A társulási ülésen Vécsey László, Szada polgármestere beszámolt arról, milyen fejlemények történtek az M3-as autópálya M31 és M0 közötti szakaszának díjmentessé tétele ügyében.
Mint emlékezetes, a kistérség polgármesterei ezzel a kéréssel még augusztusban levélben fordultak Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterhez, aki válaszában elutasította ennek a lehetőségét. A kistérségi társulás ezután Vécsey László országgyűlési képviselő közbenjárását kérte az ügyben.
A képviselő mostani tájékoztatása szerint a kormány nem tervezi az autópálya szakasz díjmentesítését, helyette – követve az uniós gyakorlatot – itt is a használatarányos útdíjat kívánják bevezetni. A tervek szerint ez tíz év alatt, több fázisban történne meg, s 2018-tól teljesen megszűnne a jelenlegi matricás rendszer.
Gémesi György erre reagálva úgy fogalmazott: Ez a korábbiakhoz képest újabb, más kérdéseket fel vet, s ezért a következő tanácskozáson visszatérnek a témára.

 



Látogatottság: 2151
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése