2024. március 29. , 12:18
Köszöntjük Auguszta nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.09.27 00:30
Babatvölgyben a természeté a zöld jelzés
Nyomtatható verzió

A Szent István Egyetem  Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar szakembereivel összefogva tavaly pályázatot készített az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Programjában megjelent kiírásra Természeti értékek védelme Babatvölgyben címmel. A pályázat 100 százalékos, 313 millió forintos támogatást nyert. A projekt hivatalos nyitórendezvényét szeptember 24-én tartották a SZIE GTK Babatvölgyi Területfejlesztési és Szaktanácsadási Tanüzemében.

A projekt keretein belül megújítják a babatvölgyi tavakat, békaátjárókat építenek a természetvédelmi területen, elbontják az ott található romos épületeket, védő erdősávot és cserjéket telepítenek, jelentette be dr. Káposzta József egyetemi docens, tanüzemvezető.
- Nagyon örülök annak, hogy az új projekt és az ugyanezen a napon felavatásra kerülő vadgazdálkodási tanösvény a gödöllői kampuszon erősítik az egyetem zöld imázsát. A több mint 300 millió forint pályázati forrás számunkra nagyon jelentős és ebből még szebbé lehet tenni a környezetet – mondta köszöntőjében dr. Solti László rektor. Dr. Csányi Sándor dékán (MKK) kifejezte reményét, hogy a két kar közötti együttműködés a végrehajtás során is olyan jó lesz, mint az előkészítés alatt volt. Az MKK különösen a környezetgazdálkodási agrármérnöki, a természetvédelmi mérnöki és a vadgazda mérnöki szakok képzésében képes erősíteni a SZIE zöld elkötelezettségét.  Villányi László dékán (GTK) kifejtette: mi sem természetesebb annál, hogy a példaértékűnek ígérkező projekt még közelebb hozza egymáshoz a résztvevő partnereket. Hozzátette: sokszor szembeállítják, a gazdaságosságot és a környezetvédelmet, mint ha az utóbbi csak veszteséges lehetne. A kar filozófiája ezt nem engedi meg: arra keresnek megoldásokat, hogy hogyan lehet fenntartható módon minőségi életfeltételeket és egyben minőségi fogyasztást lehetővé tenni.
A tanüzem feladatai közé tartozik a gyakorlatra érkező egyetemi hallgatók és az ide látogatók környezettudatos nevelése óvodástól a középiskolásig. Ez a projekt Babatvölgy és egyben a tanüzem szintjét emeli és hozzájárulhat annak az önkormányzati törekvésnek a sikeréhez, hogy Gödöllő ökovárossá váljon, fejezte be köszöntőjét a GTK vezetője.
Dr. Kiss István egyetemi docens (MKK) részletesen bemutatta a terület természetvédelmi – botanikai és zoológiai – értékeit és a projekt fő céljaként e gazdag élővilág fenntarthatóságának elősegítését határozta meg.
Az eseményen a város képviseletében dr. Krassay László alpolgármester vett részt.        


Látogatottság: 2701
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése