2024. március 29. , 03:22
Köszöntjük Auguszta nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.09.20 15:13
Cikluszáró gondolatok
Nyomtatható verzió

Az Egyebek napirendi pontban többen is kifejtették véleményüket a most véget ért önkormányzati ciklusról. 

Kollárné Jilly Sára képviselő (Gödöllői Lokálpatrióta Klub): - Köszönetet mondok azért a 12 évért, amit a képviselő-testületben eltöltöttem, és amely idő alatt részese lehettem a város életét meghatározó, arculatát formáló döntéseknek. Óriási tisztesség és nagy felelősség ez a munka. Köszönöm a választóknak a három cikluson át elnyert bizalmat, amely lehetővé tette, hogy lelkesedéssel és munkával szolgáljam a közösséget. A következő képviselő-testületre is nagy feladatok várnak, hiszen Gödöllő még nincsen „készen”. Kívánom ezért, hogy a város lakosainak megelégedésére végezzék a munkájukat!
Futás Levente képviselő (Fidesz): - Tisztelt Képviselő-testület, Polgármester Úr, Főjegyző Asszony! Négy év munkájában azt a kommunikációt, azt a kulturált viselkedési formát szeretném megköszönni mindenkinek, amit a képviselő-testületben lehetett érzékelni. Ennek mindannyian a részesei vagyunk. Lehet, hogy voltak viták, lehet, hogy vannak más elképzelések bizonyos témákban. Nyilván csak a nehéz témákban voltak nagyobb viták, de azok is színvonalasan zajlottak le. Sok szerencsét, jó munkát kívánok mindenkinek a további életében, és reméljük, hogy a következő képviselő-testület is ugyanilyen színvonalasan fogja végezni a munkáját! Köszönöm.
Dr. Nánási Éva címzetes főjegyző: - Örömmel szolgáltuk a várost és képviselő-testületét. Hadd higgyem, az önkormányzatunk sikeres ciklust zár. A hivatal rendeltetésének megfelelő szakszerűséggel és elkötelezetten végezte azt a munkát, amit a testület 2006-tól számára előírt. Igyekeztünk a tőlünk elvárt kreativitással, innovatívan elvégezni a városstratégia elfogadásával meghatározott, ma már számos elemében megvalósuló fejlesztési program feladatait. A hivatal igazgatási szolgáltatásait is felkészülten végezte, sikeresen állt helyt a változó társadalmi-jogi környezetben. Engedtessék meg, hogy felidézzem, a hivatal munkájával való ügyféli elégedettség mutatója mindenhol elérte legalább a 70 százalékot. Őszintén örülök, hogy a testület elé vitt előterjesztések megfeleltek az önök szándékainak, a tőlünk elvárt szakszerűségnek. Mindig nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a döntés előkészítésben már az első fázisokban megértsük, és jól értsük a testület és a választott vezetők szándékait, elképzeléseit. Ennek a munkamódszernek szeretném betudni, hogy a munka szakmai előkészítését szolgáló dokumentumok megfelelően segítették a várospolitikát. Végezetül a hivatal irodavezetőinek képviseletében is szeretném kifejezni nagyrabecsülésemet önök iránt.
Gémesi György polgármester: - A hivatal és a testület együttműködése minden önkormányzat munkájában nélkülözhetetlen feltétele annak, hogy megfelelőek legyenek az előterjesztések és azok alapján jó döntéseket hozzanak. Gödöllőn ez a követelmény teljesült. A képviselő-testület nevében megköszönöm a hivatal munkáját. Horváth Lajos képviselőtársam kiszámolta, hogy az előterjesztések 96 százalékában egyhangúlag döntöttünk. Én úgy érzem, hogy Gödöllőn az elmúlt ciklusban a képviselő-testület egésze volt többségben. Összhangban dolgoztunk, mindenki a megoldást kereste, miközben konzultálni is volt lehetősége mindenkinek.
A napokban értesültem arról, hogy az Image Factory és az Observer Budapest Médiafigyelő kutatása szerint 2009-ben Gödöllő lett a legjobban kommunikáló magyarországi nagyváros. Ezt a váratlan megbecsülést munkánk tárgyilagos elismerésének tekintem. Két stratégai területen szereztünk nagyon sok pontot. Az első a gödöllői kulturális értékek és események bemutatása, a gödöllői kulturális műhelyek kisugárzása. Itt az előrelépés lehetősége is adott, hiszen jövőre meghirdettük a Barokk Évet. (A 2011. március 5-én, Grassalkovich I. Antal születésnapján kezdődő és december 1-ig tartó programsorozat előkészítése már hónapokkal ezelőtt megkezdődött. A munkában a város kulturális és közművelődési életét meghatározó és irányító szakemberek vesznek részt, akik nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy mind helytörténeti, mind idegenforgalmi szempontból színvonalas rendezvényeket kínáljanak az érdeklődőknek. A programsorozatnak a http://www.godolloibarokkev.hu webhelyen honlapja is van – a szerk.) Az uniós elnökség mellett 2011-ben ez az eseménysorozat is vonzereje lesz Gödöllőnek, jelentősebb költségvetési igények nélkül. A városimázs másik kiemelkedő területe az oktatás. Ezen belül ország-világ értesült intézményfejlesztéseinkről, elsőként a Damjanich Iskola felújításáról és bővítéséről, majd a Zöld Óvoda felépítéséről.
Köszönöm tehát a munkát mindenkinek! Kiemelkedően jó négy évet hagyunk magunk mögött és ezt érzi a város, tükröződik az emberek hangulatán, mindennapi életünkben. Mutassuk meg, hogy fenn tudjuk tartani a békét és ki tudjuk használni az előttünk álló fejlődési lehetőségeket!


Látogatottság: 2254
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése