2024. március 28. , 17:28
Köszöntjük Gedeon, Johanna nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.09.20 15:00
„A város hozzájárulása megkerülhetetlen feltétel volt” - Köszönet a királyi kastély igazgatójától
Nyomtatható verzió

Gémesi György polgármester és Révész T. Mihály, a Gödöllői Királyi Kastély igazgatója 2009 nyarán azzal a céllal írtak alá szándéknyilatkozatot 100 millió forintos önkormányzati támogatásról a barokk istálló és a lovarda helyreállításához, hogy a történelmi tereket alkalmassá tegyék az uniós elnökségi helyszín rendeltetésére. Azóta megszületett a lovarda és a barokk istálló felújításáról szóló szerződés, a kivitelezés pedig feszített ütemben halad.

A polgármester a képviselő-testület szeptember 16-i ülésen az eredeti vállalásnak megfelelően arra tett javaslatot, hogy az önkormányzat a projekt ütemezéséhez kötötten a tényleges teljesítések arányában folyósítsa az önrészt. A testületet ezt egyhangúlag elfogadta és felhatalmazta a polgármestert a pénzeszköz átadásáról szóló megállapodás aláírására a kastéllyal. A támogatás ellentételezésére szóló javaslatot is egyhangúlag elfogadták. E szerint a támogatott beruházás helyszínét hosszú távú – 20 évre szóló – szerződés keretei között az önkormányzat saját programjaihoz, rendezvényeihez használhatja. 
Az előterjesztések elfogadása után Révész T. Mihály a következőket mondta:
- Kívánom magamnak, de különösen utódaimnak, hogy olyan feltételekkel és főleg olyan összhangban tudjanak együttműködni az önkormányzattal, mint amilyen nekem megadatott. Különösen ki kell emelnem azt a százmillió forintos önrészt, amelyet az önkormányzat biztosított ahhoz a projekthez, amely a királyi kastélyt alkalmassá teszi európai uniós magas szintű találkozások lebonyolítására. A város hozzájárulása megkerülhetetlen feltétele volt annak, hogy pályázatunkat az előző kormány befogadja, a jelenlegi pedig támogassa és fejlesztés reményeink szerint december 31-ig befejeződjön!
Révész T. Mihály azt is leszögezte, hogy ha a város és a VÜSZI Kft. nem sietett volna a segítségükre, akkor a tavasszal átadott 300 millió forintos kertfejlesztés jelentős kudarcot szenvedett volna, mert nyáron kiszáradt volna a növényzet. Végül az igazgató elmondta, hogy a kastély iránti érdeklődés jelentősen nőtt. Szeptember első hétvégéjén – a Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesülete közreműködésével – 1300 gödöllői tekintette meg a legújabban helyreállított épületrészt. Jó, hogy az emberek is látják, szépül a kastély.
Gémesi György hozzátette: elképesztően nagy tempóban, három műszakban halad a felújítás.


Látogatottság: 1956
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése