2024. március 28. , 14:51
Köszöntjük Gedeon, Johanna nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.08.11 22:22
Gödöllő fél évig az EU középpontjában!
Nyomtatható verzió

Gödöllő lesz a központi helyszíne az Európai Unió Tanácsa 2011. első félévi magyar elnökségi eseményeinek. Ezt Robák Ferenc kormánybiztos jelentette be az augusztus 11-i kormányülést követő sajtótájékoztatón.



Gödöllő lesz a központi helyszíne az Európai Unió Tanácsa 2011. első félévi magyar elnökségi eseményeinek. Ezt Robák Ferenc kormánybiztos jelentette be az augusztus 11-ei kormányülést követő sajtótájékoztatón.

Az államfői csúcsértekezletet Budapesten, a Parlamentben tarják, a tizenhat miniszteri szintű tanácsülés közül tizennégyet, valamint további húsz konferenciát Gödöllőn, a Királyi Kastélyban rendeznek meg. Egy tanácskozást rendeznek Debrecenben, egyet pedig Balatonfüreden.

Gémesi György, Gödöllő város polgármestere elmondta:

„A kormánynak ez a most véglegesített döntése hatalmas elismerés Gödöllő városának és a teljes lakosságnak egyaránt. Ez óriási öröm és megtiszteltetés a számunkra, hiszen a kormány ezzel elismerte az elmúlt 20 évben elvégzett erőfeszítéseinket és munkánkat.

Ezzel együtt természetesen óriási felelősség is hárul ránk. Mi azon leszünk – az előkészületek és a rendezvények alatt is –, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk az eseményeknek, és Gödöllő méltó helyszíne legyen az európai uniós tanácskozásoknak.

Gödöllő ezzel végleg felkerült Európa térképére, és mindent megtesz azért, hogy öregbíthesse Magyarország jó hírnevét a világon.”

 

*

 

A Gödöllői Szolgálat augusztus 11-i számának információja szerint az előkészítő munka már több mint egy éve megkezdődött, a múlt nyáron Gémesi György polgármester és Révész T. Mihály, a Gödöllői Királyi Kastély Kft. igazgatója már azzal a céllal írta alá szándéknyilatkozatot a lovarda és a barokk istálló helyreállítására, hogy a történelmi terek alkalmasak legyenek kulturális és konferenciaközpontként az európai uniós elnökségi helyszín céljaira is.

Már az előző kormány tagjai is támogatták, hogy Budapest mellett Gödöllő legyen a kiemelt helyszín, és a jelenlegi kormánypárt tagjai közül is többen pozitívan nyilatkoztak a kezdeményezésről. Korábban Pokorni Zoltán, Navracsics Tibor és Rogán Antal, a múlt héten pedig Győri Enikő EU-s ügyekért felelős kijelölt államtitkár erősítette meg, hogy a kormány elé kerülő javaslatban Gödöllő szerepel kiemelt helyszínként.

„Mindenki nagy erőkkel azon dolgozik, hogy Gödöllő méltó helyszínné válhasson” – jelentette ki az államtitkár asszony egy tévéinterjúban.

Gödöllő EU-s elnökségi helyszínné választásához a főváros közelsége mellett hozzájárul, hogy az M31-es megépítésével Ferihegy mindössze 20 perc alatt elérhető, így könnyen megoldható a delegációk, szakemberek mozgása. Az Erzsébet Királyné Szálloda megépülésével biztosított az apparátus elhelyezése, a kastély pedig – az addig elkészülő lovardával – méltó helyszíne lesz a rendezvényeknek. Mint azt az államtitkár asszony elmondta, a rendezvényekre kb. 50 ezer fő érkezik hazánkba.



Látogatottság: 6120
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése