2024. április 26. , 14:09
Köszöntjük Ervin nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.06.15 23:05
Átadták a Sportcentrumot

A Sport és egészségnap keretében június 12-én hivatalosan is átadták a Táncsics Mihály úti Sportcentrum első ütemének fejlesztéseit. Az egész napos program során bemutatkoztak a gödöllői sportegyesületek: a strandpálya és a műfüves pálya mellett a színpadon is zajlottak a sportesemények, míg a kiskastélyban egészségügyi vizsgálatokra nyílt lehetőség.

A létesítmény átadását eredetileg május végén, a gyermeknapon szerették volna megtartani, de az óriási esőzések miatt – hiába sütött a nap május 29-én – a pálya átázott, így a programokat nem lehetett rajta megtartani.

A múlt szombatra azonban a ragyogó napsütésben semmi akadálya nem volt annak, hogy hivatalosan is átadják a füves pályát, és így már a műfüves, a strandpálya és a teniszpálya mellett ezt is birtokba vegyék a sportolni vágyók. A felújításról még 2007-ben döntött a képviselő-testület.

A 3 hektáron elterülő Táncsics Mihály úti sporttelep épületei és pályái is leromlott állapotban voltak, most azonban minden korosztály számára biztosítottak a labdarúgás feltételei, a pályák mellett öltözők, szociális helyiségek állnak a sportolók rendelkezésére, a mérkőzéseket 350 férőhelyes lelátóról kísérhetik figyelemmel a szurkolók. A fejlesztésre 350 millió forintot fordított az önkormányzat.

A megnyitón dr. Gémesi György polgármester elmondta, egyértelmű volt, hogy a régi, lepusztult Sporttelepnek továbbra is sportfunkciót kell kapnia. Nem kifejezetten csak labdarúgó, hanem sportcentrum létesítése a cél. A mostani átadással a felújítás első üteme zárult le. A második ütemben egy városi sportcsarnok felépítése a terv. Az ezzel kapcsolatos hasznosítási tanulmány már elkészült. A kiviteli tervek a jövő évben készülnek el, utána kezdődhet a kivitelezés.

- A gazdasági válság ellenére, amikor sok mindenre nincs pénz, a város mindig is kiemelt figyelmet fordított a sportra, a fiatalok mozgási lehetőségeire, a feltételek megteremtésére. Gondolok például arra a több száz gyermekre, akik naponta fociznak, edzenek itt. Nem azért, hogy itt egy elsőligás csapat legyen, hogy nemzetközi szinten teljesítsenek, hanem elsősorban azért, hogy a gyerekek jó helyen legyenek. Hogy olyan lehetőségük legyen a mozgásra, fizikai energiáik levezetésére, hogy ne az aluljáróban, ne a plázákban, ne az utcán legyenek. Ennek a megerősítésére 2011-től elindítjuk a mindennapos testmozgás bevezetését az iskolákban.  Ezt felmenő rendszerben vezetjük be – mondta a polgármester. Ennek érdekében két iskolát – a Petőfit és az Erkelt – kell megerősítünk egy-egy tornacsarnokkal – mondta el beszédében dr. Gémesi György.

A polgármester szólt arról is, nagyon fontos, hogy a létesítmény állapotát meg tudják őrizni. Ezért a költségekhez a használóknak is hozzá kell járulniuk. Hangsúlyozta, nem bérleti díjról van szó, hanem arról, hogy 10 év múlva is ilyen kulturált, szép körülmények között sportolhassanak a gödöllőiek.

Dr. Gémesi György reményének adott hangot, hogy amennyiben a külső körülmények nem akadályozzák a munkát, 2012-ben már az új sportcsarnok átadására is sor kerülhet.

Ezt követően díjat adott át azoknak, akik az elmúlt években, évtizedekben munkájukkal segítették a gödöllői labdarúgást. A díjazottak névsora: Rab Péter, Bara László, Bánhegyi Béla, Szűcs Lajos, Rózsavölgyi Sándor, Hanz József, Legéndi György, Csató Sándor, Imre József, Jávorszky László, Kaiser László, Pintér Miklós, Tóth László, Varjú László.

A sportnappal egybekötött pályaavató keretében rendezték a városi futóversenyt, ahol összesen 865 fő állt rajthoz.

Százalékosan a legtöbb fővel felvonuló iskola a Hajós lett (47 százalékkal), megelőzve ebben a rangsorban a Damjanich (34%), valamint a Petőfi iskolát (28%).

Egyéni I. korcsoport, fiúk: 1. Tóth Benedek, 2. Major Vendel, 3. Keindl Jakab (mindhárom Hajós). Lányok: 1. Komoróczky Bianka (Petőfi), 2 Szabó Flóra (Hajós), 3. Csizmeg Anna (Hajós).

II. korcsoport, fiúk: 1. Hamar Miklós (Hajós), 2. Tóth Bálint (Erkel), 3. Kovács Benedek (Hajós). Lányok: 1. Bucsai Anna (Hajós), 2. Aranyos Eszter (Hajós), 3. Bajnóczy Fruzsina (Hajós).

III. korcsoport, fiúk: 1. Bencsik Dániel (Szt. Imre), 2. Bencsik Gergő (Szt. Imre), 3. Szakály Benedek (Premontrei). Lányok: 1. Madácsi Réka (Erkel), 2. Madácsi Flóra (Erkel), 3. Szmrtyka Júlia (Hajós).

IV. korcsoport, fiúk: 1. Eperjessy Benjámin (Hajós), 2. Kozár Zénó (Erkel), 3. Kovács Márk (Hajós). Lányok: 1. Nagy Imola (Petőfi), 2. Kovács Martina (Hajós), 3. Kiss Tünde (Török).

V. korcsoport, fiúk: 1. Judák Endre (Líceum), 2. Győri Barnabás (Líceum), 3. Bojtos Bálint (Török). Lányok: 1. Dányi Leonetta (Líceum), 2. Molnár Magdolna (Török), 3. Kovács Borbála (Török).

VI. korcsoport, fiúk: 1. Kocsis Olivér (Hajós). Lányok: 1. Csenteri Krisztina (Hajós).

Felnőttek, férfiak: 1. Szabó Donát, 2. Steinhertz Ármin, 3. Tóth Attila. Nők: 1. Sára Lászlóné, 2. Kovács Mónika, 3. Kovács Móni.



Látogatottság: 3731
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése