2024. április 20. , 03:06
Köszöntjük Tivadar nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.04.20 11:52
Gémesi György: Gödöllő a legfontosabb!

Sokakat megdöbbentett az MDF április 11-én elszenvedett csúfos veresége. Nem meglepő, hogy ez az eredmény fájdalmasan érinti azokat, akik fontosnak érzik az egykori rendszerváltó párt antalli értékeit, amelyektől a mai MDF nagyon eltávolodott, írja a Gödöllői Szolgálat április 21-én megjelenő száma. A hetilap interjút közöl a polgármesterrel, amit a következőkben ismertetünk.

 

Az elmúlt héten felmerült, szükség van azoknak a visszatérésére, akik az egykori MDF prominens személyiségei voltak. Többen megkeresték Gémesi Györgyöt, Gödöllő polgármesterét is, aki 2006-ban lépett ki az MDF-ből, hogy elvállalná-e a párt vezetését. Gémesi György a felkérésre reagálva úgy fogalmazott, ez a megkeresés inkább érdeklődés volt, de ő most elsősorban az őszi önkormányzati választásokra kíván koncentrálni, hiszen számára Gödöllő az első, valamint a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökeként, az új kormány által tervezett önkormányzati reform előkészítését is figyelemmel kívánja kísérni. 

– Meglepte a megkeresés?

– Nem, mert tudom, hogy ma is nagyon sokan vannak, akik szerették volna megőrizni azt a szellemiséget, amit az MDF az indulásakor képviselt. Én is úgy gondolom, hogy erre szükség van a magyar politikában. Az, hogy ez ma már teljesen eltűnt, egyenes következménye annak az „ámokfutásnak“, amit az elmúlt években az MDF volt elnöke, Dávid Ibolya végzett.

– Ön szerint mi szükséges ahhoz, hogy az MDF visszatérjen az eredetileg képviselt értékeihez?

– Három dolgot emelnék ki, azok közül, amik számomra elengedhetetlenek lennének. Az első Bokros Lajos azonnali visszahívása és eltávolítása az MDF-ből. Azt hiszem, ennek szükségességét nem kell megindokolnom.

A második, hogy újra hiteles vezetőkre van szükség, olyanokra, akik nem voltak partnerek az MDF szétzüllesztésében.

A harmadik pedig, hogy azokat az alapító tagokat, akiket korábban kizártak, hívják vissza. Szeretném leszögezni, az elnöki kérdés számomra most nem aktuális, sőt, jelenleg nem is vagyok tagja az MDF-nek. Azt csak mellékesen jegyzem meg, nem tartom valószínűnek, hogy az előző három feltételből bármelyik is megvalósulna, de – mint azt mindig is mondtam –, számomra Gödöllő a legfontosabb, hiszen a városban több jelentős programot indítottunk el, mint pl. a Főtér-program és a Norvég-projekt. És nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy októberben önkormányzati választások lesznek, amire a csapatommal készülök.

Ne felejtsük el azt sem, hogy az ország jelentős változások előtt áll! Amennyiben a Fidesz-KDNP megszerzi a parlamenti mandátumok kétharmadát, rövidesen több, az ország számára fontos döntés születhet meg, mint pl. az önkormányzati törvény. Úgy gondolom, a MÖSZ elnökeként, szakmailag itt többet tudok tenni az önkormányzatok és így az ország helyzetének javításáért. A Fidesz önkormányzati programja úgy épül fel, hogy az összhangban van az elmúlt években a MÖSZ és a többi önkormányzati szövetséggel közösen kidolgozott elképzelésekkel.

(k.j.)



Látogatottság: 2053
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése