2024. április 19. , 22:33
Köszöntjük Emma nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2010.01.05 08:37
Végső búcsú Kirchhofer Józseftől

Január 4-én délután vettek végső búcsút Kirchhofer Józseftől a gödöllői Dózsa György úti temetőben. Az életének 91. évében elhunyt testnevelő tanár és atlétika edző Gödöllő város díszpolgára volt.

A temetésen Gémesi György polgármester is elbúcsúztatta a december 23-án elhunyt Kirchhofer Józsefet. A mindenki által csak Csoszának hívott sportszakember több mint 1700 atlétát nevelt, és tanítványai 100-nál több bajnoki címet szereztek.

 

 

Gémesi György az alábbi gondolatokkal búcsúzott Kirchhofer Józseftől.

 

"Tisztelt Gyászoló Gyülekezet!

 

Szomorú szívvel jöttünk végső búcsút venni Kirchhofer Józseftől, Jóska bácsitól, a tanártól, az edzőtől, sporttársunktól, Gödöllő díszpolgárától. A tanártól, aki több évtizeden át tanította és nevelte a gödöllői gyerekeket. Az edzőtől, akinek áldozatos munkája során generációk nőttek fel és szerették meg az atlétikát, értek el országos és nemzetközi eredményeket. Attól az edzőtől, aki hosszú évtizedeken át sohasem hiányzott a pálya mellől, szinte ott élte az életét. És búcsúzunk a sportembertől, akit soha nem szédítettek meg a technika vívmányai és aki hitt a kitartó, kemény munkában, mert tudta, hogy csak az vezet eredményre. Attól a sportembertől, akit soha nem kamerák kereszttüze és fotóriporterek hada vett körül, nem reklámszakemberek tették ismertté és elismertté, hanem az őt körülvevők tisztelete és szeretete emelték örökre naggyá. És búcsúzunk Gödöllő város díszpolgárától, hiszen Gödöllőért végzett munkája során joggal kapta meg a legmagasabb városi kitüntetést, amivel nemcsak szolgálatát ismerte el a város képviselő-testülete, hanem életét örökre példaként állította minden idők gödöllői fiatalsága elé is. De legfőképp búcsúzunk az Embertől, aki megjárta a hadifogságot és hazajövetele után erőt tudott meríteni a megpróbáltatásokból. Az Embertől, aki egy nagy gödöllői pedagógus-generáció talán utolsó mohikánjaként megmutatta nekünk, hogy a sporttal bármely korszak fiataljait lehet nevelni, hogy a tisztesség, a becsület, a szorgalom, a kitartás és a korrekt küzdelem az eredményekért időtálló értékek. Búcsúzunk attól az embertől, aki tudta, hogy a személyes példamutatás elengedhetetlen ahhoz, hogy mindig hiteles tudjon maradni, példakép lehessen mindannyiunk számára ebben a zavaros ellentmondásokkal teli világban. Példakép, akit örökre szívünkbe zárunk és akinek életéből mindig erőt meríthetünk.

 

Kedves Jóska bácsi, drága Csosza!

 

Nagyon nehéz tudomásul venni a megváltoztathatatlan tényt, hogy többé nem találkozhatunk. Nincs több beszélgetés, nincs több emlékezés és nincs több együttes gondolkodás a jövőről. Bár a 91 év fantasztikus ajándéka a sorsnak, mégis most kevésnek tűnik. Kevésnek, mert sokan szerettünk volna még egy kicsit többet, figyelmet és szeretetet visszaadni annak, aki egész életében csak adott sokunknak. Csendes távozása pótolhatatlan űrt hagyott maga után. A legenda utolsó fejezete megíródott és mi mély fájdalommal tudomásul vesszük, Fő Hőse nagyon hiányozni fog.

 

Emlékét kiváló eredmények, képek és történetek, de leginkább szívünk őrzi meg örökké.

 

Jóska bácsi! Nyugodjék békében!"

 

 

*

 

Honlapunk az 1987-ben megjelent Nem kimegy, hazajár a pályára című cikk újraközlésével emlékezik Kirchhofer Józsefre. Az írás apropóját akkor az adta, hogy tanár urat a Magyar Atlétikáért kitüntetés arany fokozatával tüntették ki.

 

*

 

Kirchhofer József atlétái között 1991-ben

Balázs Gusztáv felvétele



Látogatottság: 2196
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése