2024. március 29. , 08:38
Köszöntjük Auguszta nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2009.12.01 07:44
6,5 milliárd forint tőke érkezik a Gödöllői Ipari Parkba

2010 januárjában négy és fél milliárd forint uniós támogatással és további mintegy két milliárd forint magántőkével kockázati tőkealap jön létre Gödöllőn. Az alapot kezelő Morando Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Gödöllői Ipari Park Zrt. érdekeltségi körébe tartozik, és a Közös Alapban összegyűlő 6,5 milliárd forintnyi kockázati tőkét hazai kis- és középvállalkozások fejlesztésére fordítja majd. Az inkubátorház és a szolgáltató központ felépülésével új fejezet nyílik a komplex vállalkozásfejlesztési szolgáltatásokat nyújtó Gödöllői Ipari Park történetében.

Nem könnyű vállalkozásba kezdeni ma Magyarországon. A magas adó- és járulékterhek mellett az újonnan megalakuló kis- és középvállalkozások rendszerint komoly tőkehiánnyal küzdenek, mivel a kereskedelmi bankok nem, vagy a fejlődésükhöz szükségesnél jóval kisebb mértékben hajlandók finanszírozni őket. Míg a nagyobb vállalatok többnyire válogathatnak a banki hitelcsomagok között, addig a kisebb méretű, életciklusuk kezdetén tartó, s különösen az innovációra készülő cégek nehezen jutnak forrásokhoz. Tény, hogy finanszírozásuk jelentős kockázattal jár, de a haszon is jóval nagyobb, amennyiben a vállalkozás sikeres és gyors növekedésnek indul.

Épp az ilyen vállalkozások tőkehiányának enyhítésére, pótlására jött létre a Morando Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., amely nemrégiben 4,5 milliárd forintot nyert az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogramok Közös Alap alprogramja keretében meghirdetett pályázaton. Az állam által biztosított uniós támogatást a Morando magánbefektetői további mintegy 2 milliárd forinttal egészítik ki, így az újonnan létrejövő Közös Alapban összesen 6.5 milliárd forintnyi kockázati tőke gyűlik össze.

Az alapot kezelő és a Gödöllői Ipari Park Zrt. érdekeltségi körébe tartozó Morando jövő év januárjától kezdi meg működését, és a pénzt olyan élettudományi, élelmiszergazdasági, környezetvédelmi és energiagazdálkodási területen működő hazai kis- és középvállalkozások fejlesztésére fordítja, amelyek magas tudástartalmú, magas hozzáadott értéket előállító, innovatív tevékenységre képesek. A befektetések nyomán várhatóan jelentős mértékben nőnek a kiválasztott cégek hosszú távú növekedési esélyei és új munkahelyek jönnek létre. A finanszírozás összesen 20 - 600 millió forint értékű tőkeemelés, továbbá tagi hitel folyósítása révén valósulhat meg.



Látogatottság: 2588
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése