2024. március 28. , 15:04
Köszöntjük Gedeon, Johanna nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2009.12.01 07:17
Szolgáltató központ az ipari parkban

Dr. Gémesi György polgármester és Mészáros László vezérigazgató november 30-án átadták a Gödöllői Ipari Park új, több mint 3500 négyzetméteres épületegyüttesét. Műhelyekből, ezer négyzetméteres raktárcsarnokból, bérelhető irodákból, külön tárgyalókból és egy előadóteremből áll a Vállalkozásfejlesztési és Szolgáltató Komplexum, melynek az a célja, hogy széleskörű, komplex szolgáltatásokat biztosítson a betelepült és jövőben betelepülő vállalkozások fejlődéséhez, stabil működéséhez, mondta el a vezérigazgató. Gémesi György rámutatott, az ipari park beruházásai egybeesnek a város elérhetőségét javító közlekedési beruházásokkal és erősítik a gazdaságfejlesztés helyi alapjait a válságot minden bizonnyal követő gazdasági növekedés időszakára.

A szolgáltató központba olyan cégeket is be kíván vonni a park, amelyek a betelepült vállalkozások teljes körű kiszolgálását végzik - például könyvelő és adótanácsadó, tervezőmérnök, uniós pályázatíró, oktatási, informatikai, nyomdai és grafikai irodákat. A bérlők számára tehát szinte minden karnyújtásnyira elérhető lesz: helyben végeztethetik könyvelésüket, adóügyeiket, itt készíttethetik el internetes honlapjaikat és kezelhetik összes számítástechnikai problémájukat. Grafikusokkal megterveztethetik és a nyomdában rögtön ki is nyomtathatják céges szórólapjaikat, termékbemutató kiadványaikat. Tanácsot kaphatnak, milyen uniós és egyéb pályázatokra jelentkezhetnek, tapasztalt szakértők segítségével megírhatják és beadhatják saját pályázataikat. Aki írt már uniós vagy közbeszerzési pályázatot, az tudja, mekkora terhet vesz le a válláról egy ilyen profi pályázatíró cég. A bérlők emellett tervező-mérnöki szolgáltatásokat, speciális oktatási, korszerű képzési programokat vehetnek igénybe - mindezt itt, egy helyen, felesleges utazások, idő- és energiapazarlás nélkül.

A park fejlesztésének fontos háttere a Gödöllőn és környékén működő felsőoktatási és kutatási intézményekben felhalmozódott szellemi tőke, ami segítheti a betelepülő vállalkozók projektötleteinek megvalósulását. Ezt szolgálják azok a megállapodások is, amelyeket a park a Szent István Egyetemmel, Gödöllő Város Önkormányzatával, az FVM Mezőgazdasági Gépesítési Intézetével, valamint a Kooperációs Kutatási Központ Vezetők Egyesületével és az Innostart Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ Alapítvánnyal kötött.

A hazai kis-és középvállalkozások tőkehiányának enyhítésére, pótlására megalakították a Morando Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt-t. Az állam és a magánbefektetők által biztosított összesen mintegy 6,5 milliárd forintot a Morando olyan élettudományi, élelmiszergazdasági. környezetvédelmi és energiagazdálkodási területen működő hazai kis- és középvállalkozások fejlesztésére fordítja majd, amelyek magas tudástartalmú, magas hozzáadott értéket előállító, innovatív tevékenységre képesek.

A park célja, hogy e komplex vállalkozói szolgáltatások révén, a park területén működő cégek közt olyan szoros együttműködés jöjjön létre, amelyben a szolgáltatások, a K+F tevékenység, a termelés és a kereskedelem szervesen kapcsolódnak egymáshoz, és jóval stabilabbá, versenyképesebbé teszik a benne részt vevő vállalkozásokat. Az itt található vállalkozások között olyan üzleti kapcsolatok, kölcsönösen előnyös együttműködések, közös piaci akciók létrejöttét mozdítják elő, amelyekre ezek a társaságok a parkon kívül, külön-külön esetleg nem is lennének képesek. A park tehát olyan stabil hátteret biztosít bérlőinek, amely segíti a vállalkozások talpon maradását a jelenlegi gazdasági és pénzügyi válság közepette is.



Látogatottság: 2540
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése