2024. április 19. , 14:08
Köszöntjük Emma nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2009.09.16 21:40
Főtér program: a 2. fordulóban

A képviselő-testület szeptember 10-i ülésén döntött a „Gödöllő ökovárossá válásának első lépése: A városközpont arculatának és infrastruktúrájának integrált fejlesztése" című, módosított tartalmú pályázat második fordulóra történő benyújtásáról is, a „Pest megyei településközpontok fejlesztése, integrált településfejlesztés Pest megyében" című konstrukcióra.

A Főtér programként ismert pályázat első fordulójának pozitív eredményéről még ez év februárjában kapott tájékoztatást az önkormányzat. Ennek értelmében 900 millió forint összeg maximális előzetes támogatást ítéltek meg Gödöllőnek az eredeti, pályázatban megadott támogatási intenzitás maximális mértekének megtartása mellett, ami 76,96 %,

A pályázat eredetileg nyolc fő pontból állt: a főtér rehabilitációját, az ehhez kapcsolódó közmű áthelyezéseket, a Polgármesteri Hivatal felújítását, az épület mögött úgynevezett lemezes parkoló kialakítását, a Kossuth Lajos utca felújítását, lámpás csomópont kialakítását, a Művészetek Háza külső-belső felújítását, a Hattyús-tó kialakítását és környezetének rendezését, valamint a piac emeletének átalakítását tartalmazta. Miután az eredetileg megpályázott 1,5 milliárd helyett 900 millió Ft-ot ítéltek meg rá, lehetővé vált, hogy a csökkentett összegnek megfelelően teljes projektelemeket kiemeljenek, amiket más konstrukció keretében valósít meg az önkormányzat.

Így a második fordulóban a Szabadság tér közterületi rehabilitációja (felszíni környezetrendezés + közművek áthelyezése rekonstrukciója), a Művészetek Háza (a pályázatban még Petőfi Sándor Művelődési Központ) energia hatékony megújítása és a városi piac galéria átalakítása szerepel a programban.

A kikerült elemek azonban csak ebből a pályázatból maradtak ki, a városfejlesztési programnak továbbra is részét képezik. A Kossuth Lajos utca felújítása már megkezdődött, ezt a város saját forrásból valósítja meg, hasonlóan a tervezési szakban lévő Hattyús-tó rekonstrukcióhoz. A városháza épületének felújítása sem került le napirendről, erre más pályázati forrásokat keresnek.

A második fordulóba jutott pályázatban a kiírás szerint fontos szempont volt, hogy illeszkedjen a helyi gazdaságélénkítő stratégiába. A főtér program jól megfelel ennek az elvárásnak, hiszen önmagában gazdaságélénkítő projektnek tekinthető, melynek elsősorban a szolgáltatási és a kereskedelmi ágazatok fejlesztését kell segítenie a helyi lakossági, vállalkozói, intézményi igények magasabb szintű kielégítése céljából. Ennek lényegi eleme, hogy a fejlesztések szerves összhangban legyenek a városban élők, dolgozók szükségleteivel, ugyanakkor vegye figyelembe a helyi szükségleteken túlmenően a kistérségi, regionális, országos, sőt nemzetközi szinten jelentkező igényeket is (idegenforgalom, felsőoktatás, nemzetközi vállalatok, stb). Távlati, minőségi cél, hogy az igényes idelátogatók a Grassalkovich-kastély, az Erzsébet királyné Szálloda, az egyetem, a multinacionális cégek vendégei is magas presztízsű üzletekben vásárolhassanak, ezzel egyben kínálatot teremtve a gödöllői polgárok számára is.



Látogatottság: 2133
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése