2024. április 19. , 21:45
Köszöntjük Emma nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2009.08.27 09:29
Augusztus 31-én lezárják a Kossuth utca Dózsa György út és a Petőfi tér közötti szakaszát

Augusztus 31-én megkezdődik a Kossuth Lajos utca átépítése a Dózsa György út és a Petőfi tér közötti szakaszon. A felújítás második fázisában, szeptember második felében pedig a Dózsa György úti csomópontra koncentrálódnak a munkák.

Ennek során a Kossuth Lajos utca-Dózsa György út csomópontban burkolat felújítást végeznek, és jelzőlámpás forgalomirányítást alakítanak ki íves járdakorrekciókkal.

A Dózsa György út és a Petőfi tér közötti szakaszon új pályaszerkezetet építenek, megújul a járda, parkolókat alakítanak ki, átépítik a közműveket és a közvilágítást. A munkák megkezdésétől az utca a közforgalom elől lezárásra kerül, a buszjáratok terelőúton fognak közlekedni és ideiglenesen megszűnik a Kossuth Lajos utcai megálló.

A Királytelepre és a Hegy utcába közlekedő járatok alternatív közlekedési útvonaláról és az ideiglenes megállókról még folyik az egyeztetés a Volánbusszal.

Ezekről a buszokon és a megállókban kaphatnak majd tájékoztatást az utasok.

Az utcában lakóknak és az ott lévő üzleteknek áruszállítás céljából továbbra is biztosított lesz a behajtás, a bölcsőde csak gyalogosan lesz megközelíthető.

Az átmenő forgalom és a parkolás a felújítás alatt szünetelni fog, a gépkocsival közlekedők a Szilhát utca felé kerülhetnek.

Fontos azonban, hogy a közterületen az itt lakók számára is tilos lesz a parkolás, mert az a munkát akadályozza. A gépkocsikat az ingatlanon belül kell tárolni, vagy a Petőfi utca végében kialakított parkolók vehetők igénybe, amelyekben elegendő szabad hely áll rendelkezésükre.

Amennyiben olyan munkavégzés történik (például aszfaltozás), hogy az utcát teljesen le kell zárni, arról a kivitelező előzetesen tájékoztatni fogja a lakosságot.

Nem szűnik meg teljesen a gyalogosforgalom sem a felújítás alatt, azt az egyik oldali járdán folyamatosan biztosítani fogják. Várhatóan szeptember második felében a munkaterület kibővül. A tervek szerint ekkor kezdik meg a Dózsa György úti csomópont átépítését, amit előreláthatólag folyamatos forgalom mellett, váltakozó sávlezárással végeznek.

Ez a terület a nyár folyamán elvégzett munka során kimaradt, tekintettel a most kezdődő fejlesztésre.

Várható befejezés (az időjárás függvényében) 2009. november vége.



Látogatottság: 2563
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése