2024. április 18. , 04:51
Köszöntjük Andrea, Ilma nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2009.03.17 08:11
Megújuló utak, tavaszi munkák a közterületeken

A tavasz beköszöntével megkezdődik az idei esztendőre tervezett útfelújítási munkák előkészítése. Jó hír hogy a városi utak mellett két, a Magyar Közút Kht. kezelésében lévő út is

megújul, az Isaszegi út mellett ugyanis a Dózsa György út is új burkolatot kap – adja hírül a Gödöllői Szolgálat.

A hét elején több helyszíni lakossági fórumot is tartottak a Polgármesteri Hivatal és a VÜSZI szakemberei, ahol az önkormányzat által felújítandó utak tervezett munkáiról tájékoztatták az érintett utcák lakóit.

Hétfőn az Állomás utca, Városmajor utca, kedden a Mikes Kelemen, Ősz, Tél utca, a Vörösmarty, Jókai és a Kaffka u. tervezett munkálatairól tájékoztatták a lakosságot. Ezekben az utcákban az emeltszintű útjavításokat és a csapadékvíz-elvezető rendszer kialakítását kezdik meg rövidesen, amint az időjárás azt engedi.

Városszerte megkezdődött az aszfalt burkolatú utak takarítása. Ennek keretében elvégzik a kiemelt szegélyek melletti sárfelszedést, a burkolatot pedig seprőgéppel takarítják le.

Ettől a héttől ismét géppel végzik el a Kossuth Lajos utca heti takarítását. Fontos, hogy az itt parkoló lakók figyeljenek a kihelyezett táblákra, ezekről pontosan tájékozódhatnak, mikor, melyik oldalon nem parkolhatnak a gépjárművek.

A héten indul az éves járdaépítési program is. Ennek keretében dolgoznak a Körösfői Kriesch Aladár utcában, s kezdik meg a Táncsics Mihály úti sporttelephez tartozó munkákat, itt a külső csapadékcsatorna építését és a kerítés javítását is végzik, a Martinovics utcai óvoda előtt pedig a parkoló kialakítását készítik elő.

A héten befejezik a köztéri szobrok kitakarítását. Ismét láthatóvá válik a Dózsa György úti szökőkút, a Pelikános kút, és a Kálvária.

Jó hír a gépkocsival közlekedőknek, hogy megújul a Dózsa György út is. A tervek szerint áprilisban kezdik meg a munkát, ami május végére fejeződik be. A mára sok helyen rendkívül rossz állapotban lévő út burkolatát újítják fel a teljes gödöllői szakaszon.

Kimarad azonban néhány rész, így többek között az autópálya alatti terület, ami majd az autópályahíd felújítása során kerül aszfaltozásra, a Stop-Shop előtti szakasz, amit a kivitelező végez el a közműátépítések és a becsatlakozó út kiépítése miatt, valamint a Szilhát utcai kereszteződés, ahol az önkormányzat pályázatának eredményeként jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki. A felújítást a tervek szerint szakaszos félpályás útlezárás mellett végzik.

A jó idő beköszöntével megkezdődött a tavaszi takarítás a parkokban és a lakótelepeken. Elvégzik a szellőztető gereblyézést, valamint a növényápolási munkákat, a metszéseket. Az Ambrus közben fakivágásra is sor kerül, hét darab nagy meggyfát vágnak ki, ezek mindegyike moníliás.

Helyükre új díszcseresznyéket ültetnek. A héten már a játszótereken is folyik a munka, zajlik a kihelyezett játszóeszközök átvizsgálása.



Látogatottság: 2325
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése