2024. április 19. , 17:44
Köszöntjük Emma nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2009.02.25 12:21
Fejleszt a Gödöllői Ipari és Logisztikai Park

A gödöllői ipari parkban február 19-én lerakták az alapkövét annak a szolgáltató központnak, aminek a megvalósításához a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) keretén belül, az ipari parkok, iparterületek telephely- és szolgáltatásfejlesztésről szóló pályázaton 478 millió forint uniós és állami támogatást nyert el a Gödöllői Innovációs és Logisztikai Park. Ennek segítségével valósulhat meg az összértékében 1,6 milliárd forintos fejlesztés, aminek keretében 2009 nyarára felépülhet egy szolgáltató központ, amely komfortosabbá teszi az ipari parkban működő cégek életét, bérelhető raktárral, irodahelyiségekkel és műhelyekkel.

Az ünnepségen Mészáros László vezérigazgató ismertette a beruházást, aminek az előkészületei már másfél évvel ezelőtt megkezdődtek. A 3200 négyzetméteres szolgáltatási központban irodákat, műhelyeket, valamint raktárakat alakítanak ki, amelyekkel elsősorban a kis- és közepes vállalkozásokat célozzák meg. Cél, hogy olyan vállalkozásépítő szolgáltatási csomagot nyújtsanak a bérlőiknek, ami segíti a vállalkozásokat, hogy jobban koncentrálhassanak alapfeladatukra. Ezt tartották szem előtt a bérleti díjak megállapításánál is. Szintén e célból szeretnének postai és banki szolgáltatásnak is helyet biztosítani az épületben. A területen hulladékudvart is kialakítanak.

A szolgáltató központ épületeit a tervek szerint ez év júliusában adják át.

Mint azt Mészáros László elmondta, a Gödöllői Innovációs és Logisztikai Park rendkívül kedvező adottságokkal bír. Ez nem csak a főváros közelségét jelenti, hanem a rendkívül jó közlekedési feltételeket is, illetve azt, hogy az ideköltöző vállalkozásokat teljes körűen kiépített infrastruktúra fogadja, és hogy itt nagy teherforgalom is korlátozás nélkül lebonyolítható.

Az ünnepségen dr. Gémesi György polgármester elismerően szólt a beruházásról. Kiemelte, ez a fejlesztés különös jelentőséggel bír most, amikor az egész országban gazdasági hanyatlás van. Amikor minden területen visszaesésről beszélünk, itt Gödöllőn újabb fejlesztés indul meg, itt a jövőről gondolkodnak, s erősítik a már meglévő gazdasági erőteret. Mint mondta ez a beruházás jól illeszkedik Gödöllőnek ahhoz a programjához, amit az értékvédelem, a városfejlesztés és gazdaságfejlesztés jellemez.

A 40 hektáron két évvel ezelőtt létesített ipari park területének 30 százaléka már gazdára talált. Az eddig értékesített 27 telek közül tizenhaton már folyik a munka, s most újabb 29 telket alakítanak ki. Ennek során 7,3 hektáros területet osztanak fel 1000-3000 négyzetméteres parcellákra. Az ilyen méretű telkek iránt már korábban is megmutatkozott a vállalkozói igény. A parkot eddig is szívesen vették igénybe a gödöllői és a térségben megtelepült vállalkozások, a most megkezdett beruházás tovább növeli vonzerejét.

 



Látogatottság: 2535
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése