2024. április 18. , 12:18
Köszöntjük Andrea, Ilma nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2008.10.28 23:32
A legelső a működés biztonsága

– Függetlenül attól, hogy az önkormányzat gazdálkodása stabil és működését jelenleg közvetlenül nem veszélyezteti az országot sújtó pénzügyi válság, nem mehetünk el szótlanul a jelenség mellett – mondta a képviselő-testület ülésének végén Gémesi György. – Annak érdekében, hogy megelőzzük a bajt, hogy továbbra is biztonságban érezzük magunkat, arra kérem az intézményvezetőket és a polgármesteri hivatalt, hogy a folyamatban lévő kötelezettségek finanszírozásán túl semmiféle új kiadás ne történjen, akkor sem, ha a forrás a költségvetésben rendelkezésre áll.

Az európai uniós támogatásokból finanszírozott fejlesztéseket egyelőre nem állították le, legfeljebb az állami önrész fizetése csúszhat. Ebben az esetben a határidőt lehet módosítani, de a fejlesztések – mint például az új óvoda építése vagy a kastély felújításának folytatása – megvalósulhatnak. Másik oldalon viszont szorítanak a működés finanszírozásának nehézségei. Már májusban leültünk az intézményvezetőkkel és tételről tételre elemeztük a költségvetést, hogy hogyan lehet az elért szolgáltatási színvonal megőrzésével is költségeket megtakarítani. Azt nem ígérhetem, hogy az eddigi döntések elegendők lesznek, és nem kell majd az állami források lényegesebb csökkenésével számolni.

Ezért kérem, hogy az intézmények a megtakarításaikat se költsék el. Nem vesszük el a pénzt, de most nem költjük el, hiszen az is előfordulhat, hogy külső hatások miatt bajba kerülünk a kifizetésekkel. A jövő évi állami költségvetési tervezet az önkormányzati támogatásoknál jelentős reálérték csökkenéssel számol. Elengedhetetlen tehát az óvatosság!

A megtakarításokra azért is szükség lehet, mert a recesszió az iparűzési adóbevétel csökkenésével járhat, a várhatóan megemelkedő munkanélküliség pedig a szociális támogatások iránti igény növekedésében jelentkezhet az önkormányzatnál. 

A működés stabilitásához és biztonságához kérem tehát a támogatást – fejezte be hozzászólását a polgármester.



Látogatottság: 2226
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése