2024. március 29. , 15:38
Köszöntjük Auguszta nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2008.10.14 21:47
Javítani kell a rongálók által okozott károkat

Zajlanak a munkák abban a három utcában, amiket pályázati pénzből újít fel az önkormányzat – adja tudtul a Gödöllői Szolgálat október 16-i száma. A Mátyás király úton (a Hunyadi utca - Arany János utca közötti szakaszán), az Arany János utcában (a Mátyás király út - Babati út közötti részén) és a Babati úton (az Arany János utca-Asbóth utcai buszmegálló között) már megkezdték az aszfaltszőnyegezés előkészítését. A munkákat forgalom mellett végzik, ez idő alatt sebességkorlátozásra és útszűkületre kell számítani az érintett szakaszokon.

Befejezés előtt áll több, a városban jelenleg folyó munka, így a blahai járdaépítés és csapadékvíz-elvezetés kialakítása a Rét utca és a Hegy utca közötti, valamint az Isaszegi úton az Alvég utca és a városhatár közötti szakaszon. Itt már csak a járulékos munkák vannak hátra.

Megkezdődött a Rákos-patak gyalogoshídjának rekonstrukciója a Szabadság úton. A felújítás idejére a létesítményt október 14-től lezárták, a gyalogosközlekedés a Patak téren keresztül zajlik. Az építményt teljes egészében elbontják és új szerkezetet építenek. A gyalogoshíd felújítására közel tízmillió forintot fordít az önkormányzat.

A napokban megkezdődött a Rákos-patak medrének rendbetétele is.

Ennek során a szakemberek felmérik a meder jelenlegi állapotát, és kitűzik a pontos területét. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy elvégezzék a megfelelő szabályozási és kiépítési munkákat, amik rendkívül fontosak a város csapadékvíz-elvezetése szempontjából, mivel ez az egyetlen természetes vízelvezetője Gödöllőnek. Ezt a szerepét azonban csak abban az esetben tudja betölteni, ha megfelelően ki van építve. A munkák elvégzéséhez szükség van a lakosság együttműködésére is, mivel sok helyen a patakmeder csak a zárt telkeken keresztül közelíthető meg.

Jelentős károkat okoztak a rongálok az elmúlt időszakban. Több helyen is szükség van a korábban kihelyezett utcanév-táblák pótlására, cseréjére. Ennek során 36 új tartószerkezetet és 345 új táblát helyeznek ki a VÜSZI munkatársai. A pótlások több mint 1.300.000 forintba kerülnek. Ám hiába a csere, a héten nem egyszer előfordult, hogy a délután kihelyezett táblát már másnap reggelre megrongálták, ellopták. A vandálok nem csak az utcanév-táblákat, hanem az Alsópark lámpáit is célba vették. Az elmúlt héten több világítótestet is tönkretettek.

Az őszi várostakarítást követő héten ismét több helyről érkezett bejelentés, hogy az utcán maradt a zöldhulladék. Mint azt a VÜSZI-nél megtudták, ismét a régi rendszer szerint zajlik a gyűjtés, csütörtökön és szombaton indulnak útnak a zöldjáratok. Ha valahol nem történik meg a szállítás, arról a 418-603-as telefonon tehetnek bejelentést reggel 6-tól 14.30-ig.



Látogatottság: 2245
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése