2024. március 28. , 19:08
Köszöntjük Gedeon, Johanna nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2008.10.09 22:12
Együttműködést akar a BKV

Gödöllőre látogatott a múlt héten Kocsis István, a BKV vezérigazgatója, aki dr. Gémesi György polgármesterrel a közlekedési vállalat új stratégiájáról tárgyalt. A megbeszélés során megállapodtak abban, a BKV az önkormányzatokat is bevonja a munkába, s közösen dolgoznak azon, hogy a jövőben az elővárosi közlekedés háttere biztosított legyen.

Kocsis István kinevezésekor nagy visszhangot váltottak ki a sajtóban megjelent nyilatkozatai, melyekben sürgette, hogy az agglomerációs települések is vállaljanak részt a HÉV működésének költségeiből.

A megjelentekre akkor nyílt levélben reagált Gödöllő polgármestere. Ebben dr. Gémesi György felajánlotta együttműködését:„olyan beruházások közös pályázat útján történő megvalósításához, amelyek a szolgáltatás színvonalát növelik, és a minőségi tömegközlekedés kialakítását segítik.”

Ennek a levélnek kapcsán látogatott városunkba a BKV Zrt. vezérigazgatója, aki a Gödöllői Szolgálatnak elmondta: elsődleges célja az volt, hogy közvetlenül cseréljék ki véleményüket a felmerült kérdésekben. A megbeszélés során tájékoztatást adott az új fejlesztési elképzelésekről, s kezdeményezte egy olyan, az önkormányzatokkal közös rendszer kialakítását, ami elősegíti, hogy az együttműködés terjedjen ki a BKV-t és az önkormányzatokat érintő jogszabályok megalkotására, s teremtse meg a lehetőséget a közös munkára.

Gémesi György elmondta: a tárgyaláson megállapodtak abban, hogy a Magyar Önkormányzatok Szövetségének szervezésében néhány héten belül tárgyalóasztalhoz ülnek a HÉV közlekedésében érintett települések és a BKV vezetői, hogy a polgármesterek első kézből kapjanak tájékoztatást a közlekedési vállalat új stratégiájáról. A tanácskozást abban a reményben szervezik meg, hogy az így létrejövő fórum nem csak egyszeri, hanem folyamatos konzultációt biztosíthat.

Mint mondta, a közösen megoldandó feladatok között kiemelt helyen szerepel, hogy biztosított legyen a működés finanszírozása, a BKV-nak a jegyárak felett járó pénz ne legyen kiszolgáltatva a politikai irányzatoknak, hanem legyen kiszámítható. Megvizsgálják annak a lehetőségeit is, hogy az infrastruktúra fejlesztésébe hogyan tudnak bekapcsolódni az önkormányzatok.

Gödöllő esetében erre jó példa, hogy az önkormányzat és a BKV Zrt. közös pályázaton igyekszik forrásokat szerezni a HÉV-MÁV állomás rendbetételére.



Látogatottság: 1996
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése