2024. április 24. , 05:30
Köszöntjük György nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2008.03.25 22:11
Újabb pályázatokon indul Gödöllő

Rendkívüli ülésen döntött új pályázatok beadásáról és az útépítések folytatásához szükséges közbeszerzési célokmány elfogadásáról március 20-án a városi képviselő-testület.  

Ismét pályázik Gödöllő a 3. számú főút Besnyő utcai csatlakozásánál jelzőlámpás csomópont kiépítésének támogatására. Az országos közutakon lévő balesetveszélyes csomópontok átépítésének társfinanszírozására a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium írt ki újabb pályázatot. Városunk a múlt évin is részt vett, ugyancsak a besnyői csomóponttal, de sajnos akkor nem nyert támogatást. A kérdéses kereszteződés pedig igen balesetveszélyes a gyalogos és a gépjárműforgalom szempontjából is. A beruházás becsült önköltsége 43 millió forint, a város ebből 13 millió forintot önrészként magára vállal a pályázatban.

Nagyobb szabású terve az önkormányzatnak egy gondozóház megvalósítása a Tüdőgondozó telkén a kistérségi járóbeteg szakellátás fejlesztése érdekében. Ehhez a Közép-Magyarországi Operatív Program keretéből lehet támogatást elnyerni. Az önkormányzat 90 millió forintos önrészt vállal, és 737 millió forintra pályázik. A cél egy olyan gondozóház megvalósítása a Tormay Károly Egészségügyi Központ keretében, amely a gödöllői, a veresegyházi és az aszódi kistérség 170 ezer lakosának az ellátását biztosítja az eddigi 4 telephely helyett egy épületben. A tervezett funkciók: tüdőszűrő állomás, lakossági szűrővizsgálatok helyszíne, labor, tüdőgondozó és szakrendelő, bőr- és nemibeteg-gondozó és szakrendelő, pszichiátriai gondozó és szakrendelő, fizikoterápia és gyógytorna, onkológiai gondozó. A korszerű létesítmény a régi épület bővítésével, új szárny kialakításával és emeletráépítéssel valósulna meg – megjelenésében az egykori, nagyhírű Egészségházra emlékeztetve.

Az önkormányzat a Petőfi Sándor Művelődési Központ Kht. technikai, műszaki eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítása érdekében pályázatot nyújt be az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közkincs-2008 pályázati kiírására.

A képviselő-testület február 28-i döntése szerint az idén a város 23 területén történik emelt szintű útjavítás. A márciusi ülésen elindították a közbeszerzési eljárást. A munkálatok összesen 27 ezer négyzetméter területet érintenek majd az Árpád, a Lelesz, a Váradhegyfok, a Kassa, a Rozsnyó, az Ipolyság, a Százszorszép, a Toboz, a Nyárfa, a Móra Ferenc, a Kodály, a Munkácsy, az Őrház – Szedres, a Kisfaludy, a Remény – Hajó utcákban, a Nagy László úton, a Simon István, a Szántó-Kovács, a Március 15., az Október 6. és a Béke utcában, továbbá az Isaszegi útról nyíló zsákutcában és a Városi köztemető útjain.



Látogatottság: 5809
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése