2024. április 20. , 03:00
Köszöntjük Tivadar nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2008.03.25 21:58
Tervezzük együtt Gödöllő főterét! – Kiállították a beérkezett terveket

Két héten át láthatók a Petőfi Sándor Művelődési Központban azok a tervek, melyeket az önkormányzat felhívására készítettek gyermekek és tervező irodák a főtér átalakítására. A pályázatokat azzal a céllal hirdették meg, hogy a városfejlesztési elképzelések között kiemelt helyet kapott főtér programba ne csak a szakemberek, hanem a városunkban élő fiatalok is bekapcsolódhassanak, elvégre a következő években, évtizedekben ők lesznek a használói a területnek, mondta megnyitójában dr. Gémesi György polgármester.

 

 

 

A gyerekek által beküldött rajzokat, maketteket és festményeket korosztályonként bírálták el. Az alsó tagozatosok között Lukács Lilla Réka (képünkön), a Damjanich János Általános Iskola 2. a osztályos tanulójának üvegfestményét találták a legjobbnak, a felső tagozatos és középiskolások kategóriájában Kapuszta Barbara, Seres Eszter, Simon Dorottya, Győri Eszter, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola 8. b osztályos tanulóinak makettje nyerte el a zsűri tetszését.

 

A diákok számára meghirdetett pályázattal párhuzamosan az önkormányzat egy építészeti tervpályázatot is meghirdetett a főtér revitalizációjára. Olyan tervező irodákat hívtak meg, amelyek valamilyen formában kötődnek városunkhoz, így a problémafelvetésre adott tervjavaslatok sok hasznos ötletet hoztak felszínre. A pályázatra érkezett munkák felhasználásával készülhet el a végleges terv, amely meghatározza Gödöllő belvárosának jövőbeni arculatát.

A pályázatra érkezett műveknek meg kellett felelniük a következő szempontoknak:

a mélygarázs gazdaságos műszaki megvalósíthatósága,

a kertépítészeti arculatjavaslat illeszkedése a településképhez,

a közlekedési kapcsolatok megteremtése,

a közműkiváltások optimális megvalósítására tett javaslat,

a megvalósítás ütemezhetősége, és a térkapcsolatok megteremtése, valamint

a különböző funkciójú terek elkülönítése.

A tervek közül a szakmai zsűri a Plannet.hu Építőipari Mérnöki Hálózat anyagát javasolta továbbtervezésre. A szakemberek azonban úgy látják, valamennyi beérkezett terv tartalmaz olyan elemet, amely később hasznosítható lesz annak a pályázatnak a során, amit Gödöllő városa a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett „Funkcióbővítő városrehabilitáció” című támogatási források elnyerése céljából kíván benyújtani a közeljövőben.

Ennek fő elemei a parkoló autók szint alá helyezése, a felszínen városi tér kialakítással és a városháza épületének felújítása, valamint a művelődési központ funkcionális és műszaki megújítása.

 

 

 

A művelődési központban 2008. március 25-től két héten át látható kiállítás során kérdőíves megkérdezés formájában kérik ki a gödöllőiek véleményét és észrevételeit, melyek nagy mértékben segítik majd a pályázati anyag végleges összeállítását.

Míg a gyermekek munkáit az aulában, a tervpályázatra beérkezett anyagokat az aulából nyíló egyik helyiségben tekinthetik meg az érdeklődők.

A további, főtérre vonatkozó javaslatokat, észrevételeket április 8-ig várják a foter@godollo.hu e-mail címre.



Látogatottság: 3025
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése