2024. március 29. , 07:11
Köszöntjük Auguszta nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2007.04.04 09:37
Sportkoncepció a mindennapos testmozgásért

Többfordulós előkészítést, valamint iskolaigazgatókkal, testnevelőkkel és sportszervezetek vezetőivel folytatott társadalmi vitát követően a képviselő-testület március 31-én elfogadta az önkormányzat korszerűsített, 2007-2010-ig szóló sportkoncepcióját.

A koncepció alapoz az elmúlt időszak eredményeire, arra, hogy megerősödött az önkormányzat által kiemelten támogatott szakosztályok utánpótlás-nevelő munkája, jól működő műhelyek alakultak ki elsősorban atlétikában, vívásban és röplabdában. A kézilabda újból megerősödött, valamint feltűnt a futsal, amely nemzetközi sikereket hozott a városnak.

Tovább nőtt Gödöllőn a szabadidős- és versenysport szervezetek száma és előrelépés volt a sportrendezvények minőségében is. Fenntartásuk és a működtetésük pénzügyi feltételeinek biztosításában egyre nagyobb szerepet kapott a pályázati úton szerezhető támogatás.

A most elfogadott koncepció Gödöllő város önkormányzata sportcéljait és feladatait a következőkben határozta meg:

Gödöllő Város Önkormányzata, az általa fenntartott közoktatási intézményekben és az általa támogatott gödöllői sportszervezetekben, az egészségmegőrzés érdekében, hosszú távon a sporttevékenységek középpontjába a gyermek és ifjúsági sportot kívánja helyezni. Ezen belül a teljesítő képes tudást adó, mérhető, ellenőrizhető, jól szervezett, megfelelően motivált tanórai és tanórán kívüli testnevelést, a mindennapos testedzést, a szabadidősport megvalósítását, valamint az eredményes egyesületi munkát és a céltudatos utánpótlás-nevelést támogatja a sportolási feltételek megteremtésével és fokozatos javításával, és finanszírozási rendszerével.

Fontos cél, hogy valósuljon meg az alulról építkezés, tehát hogy az általános iskolás tanulók az iskolai testnevelés során ismerkedjenek meg a sportági alapokkal (atlétika, labdajátékok, torna, úszás). Így valósulhat meg a valódi kiválasztás lehetősége a városi sportegyesületek részére.

Kiemelten kívánja támogatni a város sporthagyományait is figyelembevevő, eredményesen működő egyesületeket, szakosztályokat, utánpótlás nevelő műhelyeket.

Az önkormányzati tulajdonban lévő sportingatlanok, sportlétesítmények karbantartására, fejlesztésére és más konstrukcióban való működtetésére, megkülönböztetett figyelmet kíván fordítani.

Az önkormányzat, amennyiben az ehhez szükséges pénzügyi fedezet az éves költségvetésben biztosítható, sportcélú pályázataihoz pályázati alapot hoz létre és működtet.

Az önkormányzat a sportkoncepcióban kitűzött célok megvalósítása érdekében, irányított motivációs támogatási rendszert alkalmaz.

A sportkoncepció mellékletét képezik az önkormányzat által az iskolai-, a verseny- és a szabadidős sportszervezetek számára kiírt pályázati felhívások.

*

A sportkoncepció teljes terjedelmében innen tölthető le.

 

 

 



Látogatottság: 3265
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése