2024. április 24. , 14:18
Köszöntjük György nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2007.02.27 21:33
Önkormányzati támogatás a rendőrségnek

Tízmillió forinttal támogatja az idén az önkormányzat a városi rendőrkapitányság közbiztonsági és bűnmegelőzési munkáját. A támogatás kizárólag a Gödöllő közigazgatási határán belül működő járőrszolgálat megerősítésével kapcsolatos személyi kiadásokra és a kapitányság részére átadott gépkocsi üzemeltetésével kapcsolatos dologi kiadásokra fordítható.

Mint ismeretes, a képviselő-testület a múlt év őszén fogadta el Gödöllő közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját, amely indokoltnak tartja az anyagi segítséget is.  

A Gödöllői Rendőrkapitányság már 2006-ban is kapott 7 millió forint támogatást. Ennek felhasználásáról Juhász István rendőr ezredes, kapitányságvezető számolt be a döntéshozóknak. Szeptember 18-tól december 31-ig 100 alkalommal 2 szabadidős rendőr napi 8 órában látott el szolgálatot a város területén, összesen 1600 órában. A megállapodásnak megfelelően 4,l millió forint került bérjellegű kiadásra. A Gödöllő és Környéke Közbiztonsági Közalapítvány részére átutalt 2,9 millió forint egy új gépkocsi beszerzéséhez járult hozzá, annak biztosításait és üzemanyag költségét fedezte. Az üzemanyag keretből 320 ezer forint maradvány keletkezett a gépkocsi késői átadása miatt.

A rendőri szolgálatok 7 órakor kezdődtek és 15 óráig tartottak. Reggel és ebéd után az Erkel Ferenc és a Petőfi Sándor Általános Iskolák előtti útszakaszon tartották fenn a közlekedés rendjét és igyekeztek kialakítani a parkolási fegyelmet. A szabályszegőket először figyelmeztették, majd helyszíni bírságot szabtak ki. A kapitány szerint a rendőri jelenlét elérte célját, normalizálódott a helyzet az iskolák körül. A szülők többsége megköszönte a munkát, örült a rendőri jelenlétnek.

További feladat volt a belváros parkolási rendjének ellenőrzése, a szabálytalan parkolás megszüntetése, a mozgássérültek számára fenntartott parkolók ellenőrzése. A rendszeresen szabálytalanul parkolókkal szemben szabálysértési bírságot szabtak ki, illette szabálysértési feljelentésre került sor. A lekanyarodó sávban parkoló és ideiglenesen megálló személygépkocsik forgalmi akadályt képeznek, ezek megszüntetése teljes egészében nem valósult meg, de javult a helyzet.

A rendőrség a kastély előtti útszakaszon szabálytalanul parkoló autóbuszokat is figyelemmel kísérte, alkalmanként így is előfordult próbálkozás a tiltott helyen történő várakozásra.

Elvétve sikerült végrehajtani a kábelégetések ellenőrzését, mert a szolgálati autót csak december elejétől használhatták a rendőrök.

Az éjszakai szolgálatok elsődleges feladata a bűnmegelőzés. Ennek eleget tettek, figyelemmel kísérték a diszkók után távozó fiatalok útvonalait. A városban jelentős vandalizmus, rombolás nem történt, amikor a rendőrök szolgálatban voltak. Ez nem azt jelenti, hogy a probléma megszűnt volna, továbbra is van feladata a rendőrségnek.

A kapitányi értékelés szerint az „Önkormányzati Rendőrség” elindításának egyértelműen kedvező volt a visszhangja, s indokolt a folytatása, amivel február 22-i határozatának tanúsága szerint a képviselő-testület is egyetértett.



Látogatottság: 2551
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése