2024. április 20. , 12:46
Köszöntjük Tivadar nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2005.07.04 11:54
Átadták a Gödöllő Egészségügyéért-díjakat

A képviselő-testület az idén dr. Szabadfalvi Andrásnak, a Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgató főorvosának, dr. Farkas Évának, a Tüdőgondozó Intézet vezető főorvosának, valamint a Tormay Károly Egészségügyi Központ Pszichiátriai Gondozó Intézet Szakmai Közösségének adományozta a Gödöllő Egészségügyéért-díjat. A díjat a hagyományoknak megfelelően a város július 1-jén megrendezett Semmelweis-napi ünnepségén adták át a Városházán.

A rendezvényt dr. Bükkfalvy Beatrix képviselőasszony, az egészségügyi bizottság elnöke nyitotta meg, majd dr. Szabadfalvi András, a Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgató főorvosa tartott megemlékezést az anyák megmentőjéről.

A kitüntetettek munkáját dr. Bükkfalvy Beatrix méltatta, a díjakat dr. Gémesi György polgármester, országgyűlési képviselő adta át.

*

Dr. Szabadfalvi András Nyíregyházán született, iskoláit Debrecenben végezte. A Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd a Debreceni Orvostudományi Egyetemen “Summa cum laude” minősítéssel általános orvosi diplomát szerzett 1957-ben.

Pályakezdő orvosként a Hajdú-Bihar Megyei Kórház Belosztályán helyezkedett el és 1962-ben “jeles” eredménnyel szakvizsgázott belgyógyászatból.

Pályázat útján 1973-ban elnyerte a Cegléd Városi Kórház igazgató főorvosi állását, ahol 1986 októberéig dolgozott igazgatóként, amely mellett a 80 ágyas I. sz. Belgyógyászati osztályt is vezette. Ezt követően pályázat útján 1986. október 1-jétől Kerepestarcsára került a Pest megyei Flór Ferenc Kórház főigazgatói tisztségbe, amely mellett a IV. Belosztály vezetőjeként tovább gyakorolta orvosi hivatását. 1993-ban társadalom-orvostanból is “jeles” eredménnyel szakvizsgázott, majd a Budapesti Közgazdasági Egyetemen “egészségügyi menedzser” megjelölésű közgazdászi másoddiplomát szerzett.

1999. áprilisától, mint igazgató főorvos tevékenykedik városunkban. Az egészségügyi központ irányítása alatt folyamatos fejlődést mutat. Kutatómunkája eredményeként – javaslatára - az egészségügyi intézményt Tormay Károlyról nevezték el.

Több szakrendelést indított el, mint pl.: gyermek-pszichiátria, gyermek-pulmonológia, gyermek-allergológia, gyermek-neurológia, gyermeksebészet, diabetológia, foglalkozás-egészségügy, kardiológiai ultrahang.

Irányítása alatt az intézmény gazdaságilag stabilizálódott, melynek eredményeképpen több szakmai gépet, berendezést tudtak vásárolni. Így pl.: Hitachi ultrahang készüléket, kémiai és hematológiai laborautomatákat, Non-contact szemnyomásmérőt, komputeres szemvizsgálót, automata röntgenfilm előhívót, a tüdőgondozóban korszerű röntgen átvilágító és felvételi berendezést, számítógép-hálózat kiépítést, proctológiai vizsgáló szettet, sebészeti vizsgáló asztalt és lámpákat, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Főigazgatói tevékenysége során kidolgozta Gödöllő Egészségügyi Koncepcióját, valamint 2004-ben Gödöllő Egészségügyi Középtávú Fejlesztési Tervét, amellyel hozzájárult egészségügyi ellátó rendszerünk jövőbeni fejlődési irányvonalának meghatározásához.

Két évtizeden át betöltötte a Magyar Kórházszövetség Kórházhigiénés Szakbizottságának elnöki tisztségét. A Magyar Egészségügyi Menedzserklub alapító tagja és megalakulása óta elnöke, illetve 2002 novembere óta “örökös tiszteletbeli elnök”. Tudományos rendezvényeken közel 200 előadást tartott és kb. 70-80 publikációja jelent, illetve jelenik folyamatosan meg különböző tudományos és orvosi folyóiratokban. Tagja a Belgyógyászati Társaságnak és az Orvostörténeti Társaságnak, valamint a Magyar Orvos Kamarának.

Irányító tevékenysége során kollégáival kiváló kapcsolatot épített ki. Munkatársai tisztelik, szeretik, magas szakmai tudása, embersége és szerénysége miatt. Szakmai körökben kiemelkedő felkészültsége nagy megbecsülést vívott ki.

Hivatástudata, magas szintű szakmai munkája, kiemelkedő empátiás készsége példaértékű az egészségügyben dolgozó szakemberek számára.

*

Dr. Farkas Éva 1980-ban érettségizett egészségügyi szakközépiskolában. Ezt követően a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen egy évig asszisztensként dolgozott. 1982-ben kezdte meg egyetemi tanulmányait a Budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 1988-ban szerezte meg orvosi diplomáját, ami után segédorvosként dolgozott a Pest Megyei Tanács Egészségügyi Intézményében. 1990. december 1-jén került a Gödöllői Egyesített Egészségügyi Intézmény Tüdőgondozó Intézetébe segédorvosként. 1993-ban szakvizsgázott tüdőgyógyászatból a Budapesti Orvostudományi Egyetemen. 1993. május 1-jétől a Gödöllői Tüdőgondozó Intézet vezető főorvosa.

Munkáját magas szakmai színvonalon látja el, annak ellenére, hogy - folyamatosan orvos- hiánnyal küszködik a Tüdőgondozó Intézet - gyógyító, gondozó szakorvosként rendszeresen túlmunkát vállal. Az intézet kollektíváját kiválóan szervezi és vezeti.

Szakmai fejlődése érdekében rendszeresen vesz részt továbbképzéseken, valamint közreműködik a gyógyszerek klinikai vizsgálatában. Felettesei, betegei, munkatársai szeretik, tisztelik, szakmai munkáját elismerik. Munkáját nagyfokú szakértelemmel, empátia készséggel és hivatástudattal végzi.

Fáradhatatlan, sok munkát magára vállaló, beteg-centrikus tevékenysége alapján a gödöllői betegellátás biztos pillérének minősül. Tevékenysége példaértékű az egészségügyi szakterületen dolgozó kollégák számára.

*

A gödöllői Pszichiátriai Gondozó Intézet a Tormay Károly Egészségügyi Központ integráns részeként, de a tevékenységhez szükséges, jelentős önállóssággal végzi munkáját.

A gondozó kollektívája stabil, összeszokott szakmai közösségből áll, dr. Kostyál Anna főorvos vezetésével. Mind az orvosok, mind a szakdolgozók munkájukat lelkiismeretesen, magas szakmai színvonalon végzik, annak ellenére, hogy az ellátandó betegek száma évről évre emelkedő tendenciát mutat. A gondozottak részére terápiás foglalkozásokat szerveznek, a betegek legnagyobb megelégedésére.

A Pszichiátriai Gondozó igazi team-munkában, együttes erővel tevékenykedő csapatként látja el a feladatát, igen magas szakmai színvonalon.

A dolgozók közül négyen már 20 éve dolgoznak együtt, egy helyen. A kollektíva minden tagja kiválóan képzett. A gondozottak komplex ellátását szolgáltatják, a szakrendelések is kiválóan illeszkednek az intézetünk ellátó rendszerébe. Az intézet havonta közel 1.300 beteget lát el, emiatt a napi betegforgalom 50-70 főt tesz ki. Szoros a kapcsolatuk a háziorvos kollégákkal, szakorvos kollégákkal és a szociális hálózat területén dolgozó szakemberekkel, valamint a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházzal.

A mind szélesebb körű szakmai kihívásoknak mindannyian, erejüket megsokszorozva, magas szakmai színvonalon tesznek eleget.

Az utóbbi években a Tormay Károly Egészségügyi Központ szervezésében megtartott Szakmai Fórumon - Ápolók Világnapja keretében - a Pszichiátriai Gondozó kollektívája magas színvonalú szakmai előadásokkal szerepelt, megismertetve a szakemberek előtt a Pszichiátria szakdolgozói munkáját.

Hivatástudatuk, szakmai felkészültségük példaértékű az egészségügyi szakterületen dolgozó kollégák számára.

*

A kitüntetéseket követően a polgármester által adományozott elismerő oklevelet adtak át Juhász János nyugalmazott mentő-szakápolónak.

Dr. Bükkfalvy Beatrix méltatásában elmondta, hogy Juhász János Gödöllőn született, a Premontrei Gimnáziumban érettségizett. A szakérettségit Budapesten, az általános ápolói asszisztensi képzettséget Cegléden, majd a mentő szakápolói végzettséget Budapesten szerezte meg.

Első munkahelye a budapesti MÁV Kórházban volt, ahol műtősként dolgozott. 1962 óta – nyugdíjazásáig – mentő szakápolóként tevékenykedett a gödöllői Mentőállomáson.

Munkája mellett a Vöröskereszt Gödöllői Szervezeténél is aktívan részt vállalt. Városunk iskoláiban elsősegélynyújtó tanfolyamokat tartott a gyermekeknek.

Mentő szakápolói tevékenysége során egy gyermek életét sikerült megmentenie mesterséges lélegeztetéssel.

Munkáját több évtizeden keresztül fáradhatatlan kitartással, lelkesedéssel végezte, aktívan közreműködött pályakezdő kollégái felkészítésében.

Magas szakmai színvonalú tevékenységét számos kitüntetés is igazolja.

Hivatástudata példaértékű az egészségügyben dolgozó szakemberek számára.



Látogatottság: 6189
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése