2024. április 20. , 08:39
Köszöntjük Tivadar nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2005.06.14 08:41
Gödöllő kitüntetett pedagógusai

Halászné Várady Ildikót, Hegedűs Andrásnét és Kis Antalnét tüntette ki ebben az évben a Gödöllő Gyermekeiért, Ifjúságáért Díjjal a város képviselő-testülete. Az elismeréseket június 13-án, a Petőfi Sándor Művelődési Központban megrendezett pedagógusnapi ünnepségen adta át dr. Gémesi György polgármester. Az eseményen Pedagógus Szolgálati Emlékérmet nyújtottak át a város nyugdíjba vonuló munkatársainak. A polgármester oklevéllel köszöntötte dr. Süpek Zoltánnét, dr. Máté Andrásnét és Monoriné Tóth Zs. Mariannt. Az ünnepséget követően a Damjanich János Általános Iskola Garabonciás színtársulata játszotta el Az anconai szerelmesek című zenés, pajzán komédiát.

 

Halászné Várady Ildikó

 

Halászné Várady Ildikó az idén 50., jubileumi tanévét ünneplő gödöllői Török Ignác Gimnázium első kinevezett tanára. Magyar-angol szakos tanárként a gimnáziumban tanított nyugdíjba vonulásáig. Nyugdíjasként Pécelen és Aszódon folytatta pedagógus munkáját. Összesen 48 esztendőt töltött aktívan a tanári pályán.

A tanítás mellett is tevékeny szerepet vállalt Gödöllő ifjúságának nevelésében. Foglalkozott idegenvezetéssel, irodalmi és nyelvészeti kutatással, könyvet adott ki Gödöllő irodalmi életéről, és részt vállalt a gödöllői cserkészmozgalom újjászervezésében, irányításában. Tanítványai és kollégái ma is szeretik, tisztelik és becsülik munkájáért, helytállásáért.

 

Hegedűs Andrásné

 

Hegedűs Andrásné magyar-orosz-rajz-angol szakos tanárnő. 1967-ben kezdett tanárként dolgozni Gödöllő környéki általános iskolákban. 1974 óta a gödöllői Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanára. Közben egy évig a Török Ignác Gimnáziumban is tanított.

Önképzéssel, határtalan szorgalommal bővítette ismereteit folyamatosan: színház-rendezői tanfolyamot végzett, számítástechnikai oklevelet szerzett, angol szakkört szervezett, kézműves foglakozásokat tartott, iskolaújságot szerkesztett és sok más területen adta tovább lelkesen a megszerzett ismereteit.

Diákjai, kollégái mindig számíthatnak a segítőkészségére.

 

Kis Antalné

 

Kis Antalné az Erkel Ferenc Általános Iskola idén nyugalomba vonuló igazgatóhelyettese. 1972 óta dolgozik tanítóként. Előtte szakmunkásként dolgozva munka és család mellett végezte el a tanítóképző főiskolát.

1983-ban került a gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskolába, ahol 1996-tól az iskola alsó tagozatos és napközis igazgatóhelyetteseként dolgozik. Kiegyensúlyozott egyénisége, gazdag élettapasztalata, szeretet teli egyénisége alapján mindig megtalálta a megfelelő viszonyulást tanulóival, kollégáival, a szülőkkel.

Gyermekszeretete miatt tanítványai a mai napig ragaszkodó szeretettel veszik körül őt.

 

*

 

Dr. Süpek Zoltánné

 

Dr. Süpek Zoltánné az Erkel Ferenc Általános Iskola nyugalmazott magyar-történelem szakos tanára. 1959-től tanított: először Galgagyörkön, majd Isaszegen, 1965-ben került Gödöllőre az akkor még Imre utcai Általános Iskolának nevezett mai Erkel Ferenc Általános Iskolába, ahol 1994-ig, nyugdíjba vonulásáig dolgozott tanárként. Munkája során több éven keresztül volt munkaközösség-vezető is. Példája nyomán tanítványai közül nagyon sokan választották a pedagógus hivatást életpályaként.

 

Dr. Máté Andrásné

 

Dr. Máté Andrásné óvodapedagógus 33 éve a Tisza utcai és Szabadság úti Óvoda óvónője. Ez idő alatt folyamatosan magas színvonalú nevelőmunkát végzett. Fontos számára minden gyermek egyénisége, nagy gondot fordít a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztésére és a tehetségek gondozására. Szívügyének tekinti a természetvédelmet, a természetnek a gyermekekkel való megismertetését, megszerettetését.

 

Monoriné Tóth Zs. Mariann

 

Monoriné Tóth Zs. Mariann a gödöllői Török Ignác Óvónői Szakközépiskolában érettségizett, majd óvónői főiskolát végzett. A Szent János utcai Óvoda óvónője 1987 óta. Mesterségbeli tudása és gyermekszeretete példaértékű. Munkája során teljes odafordulással, szívvel-lélekkel dolgozik a gyermekereért, a gyermekek is nagyon szeretik őt.

 

*

 

Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel ismerték el Mészáros Györgyné, a Logopédiai Intézet és Általános Iskola vezetője, Vaskó Andrásné, a Logopédiai Intézet és Általános Iskola logopédusa, Meskó Istvánné, a Damjanich János Általános Iskola tanára, Táborszki Jánosné, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatóhelyettese, dr. Kaszab Lászlóné, a Petőfi Sándor Általános Iskola tanára, Simon Győzőné, a Petőfi Sándor Általános Iskola tanára, Sima Gáborné, a Petőfi Sándor Általános Iskola tanítója, Szűcs Dezső, a Török Ignác Gimnázium tanára, dr. Máté Andrásné, a Tisza utcai és Szabadság úti Óvoda óvodapedagógusa és Kis Antalné, az Erkel Ferenc Általános Iskola igazgatóhelyettese munkáját.



Látogatottság: 3633
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése