2024. április 24. , 08:36
Köszöntjük György nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2005.02.12 11:12
A városi sport kiválóságai és reménységei

A Szent István Egyetemen február 11-én, 13. alkalommal rendezték meg a Gödöllői Sportolók Bálját. Az estély tradíciói közé tartozik az önkormányzati és egyetemi sportkitüntetések, elismerések átadása. 

A sportbál hagyományainak megfelelően először a GEAC Aranykoszorús jelvényeit adta át dr. Molnár József rektor. Az elismerésben az idén Balázs Kata kézilabdázó, Bokor Gergő vívó, Dóczi Gábor labdarúgó, Kolesza Gergő atléta, Kormos Viktória röplabdázó, Ricz Attila röplabdázó, Polgári Balázs kosárlabdázó és Szil Szilárd kosárlabdázó részesült.

 2004. legjobb sportolóinak Benkő Ákos, az önkormányzati alapítású Gödöllői Sport Közalapítvány kuratóriumának elnöke adta át a díjakat.

 Az év sportolója kategóriában megosztott harmadik díjat kapott Erdélyi Zsófia és Bures Tamás.

 Erdélyi Zsófia a GEAC atlétája, 1500 és 3000 méteren ért el sikereket: ifjúsági OB-n bajnok és 2. helyezett, ifjúsági fedettpályás OB-n kétszeres bajnok, diákolimpián 1500 m-en aranyérmes, kismaratoni OB-n 2. helyezett. Tagja az utánpótlás válogatottnak. Edzője Gadanecz György.

 Bures Tamás a Gödöllői Taekwon-do SE versenyzője. Az ifjúsági Európa-bajnokságon aranyérmes, az ifjúsági világbajnokságon ezüstérmes, az ifjúsági Európa-kupán első helyezést ért el. Edzője Czeba Mihály.

 Második díjat kapott Gémesi Csanád, a GEAC-Architekton vívója. A junior világbajnokságon csapatban aranyérmes, a junior Európa-bajnokságon egyéniben 9., csapatban 4. helyen végzett, a junior világkupán és a magyar bajnokságon egyaránt bronzérmet nyert. Tagja a junior válogatottnak. Edzője Subert László.

 2004 legjobb gödöllői sportolója Nagy Krisztina, az Architekton Gödöllői Röplabda Club játékosa. Meghatározó játéka hozzájárult, hogy a gödöllői csapat évek óta a bajnokság 4-­5. helyén végzett. A teremröplabda mellett sikeresen szerepel a strandröplabda hazai és nemzetközi versenyein. 2004-ben párjával – a gödöllői születésű és nevelésű – Pethő Anitával a Strandröplabda Magyar Bajnokságon első helyezést ért el. Európa-bajnokságon a kilencedik helyen végeztek. Edzője Hollósy László.

 A kuratórium tavalyi eredményei alapján Az év edzőjének Subert Lászlót, a GEAC vívószakosztályának vezetőedzőjét választotta. Tanítványai az elmúlt évben a junior vb-n egy arany és egy ezüstérmet nyertek. A magyar bajnokságokról felnőtt bronz, junior ezüst és bronz, kadett arany, serdülő arany és ezüst, újonc arany és gyermek ezüstéremmel térhettek haza. 2004-es eredményei alapján az Év edzőjének választották Pest megyében.

 A sportkuratórium a Gödöllő Sportjáért-díjat Benkő Ákosnak ítélte. A város önkormányzatának kitüntetését dr. Gémesi György polgármester adta át. Benkő Akos 1940-ben született Gödöllőn és azóta is itt él. Már iskolás korában elsősorban édesapja, Benkő Tibor inspirálásával a sportágak széles skálájával ismerkedett meg és versenyzett ezekben – természetesen gödöllői színeltben. Bár országos sikereket nem ért el, de kézi- és kosárlabdában, síben és háromtusában tiszteletre méltó eredményei voltak. Egyik alapítója, edzője és játékosa volt a gödöllői kispályás kézilabdának, amely az NB II-ig jutott és a mai napig egyik legnépszerűbb társasága volt a gödöllői alakulatoknak. Hosszabb kitérők – Galgahévíz, Hatvan, MTK – tért vissza Gödöllőre, miközben tanítványai olimpián, világbajnokságokon, magyar bajnokságokon értékes helyezéseket értek el. Tizenegy éve vezeti a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Clubot és büszke arra, hogy a működőképesség megtartása mellett ezen idő alatt semmilyen negatív ügy sem fordult elő. A GEAC elnökeként és sportlétesítmény vezetőként sokat tett azért, hogy az egyetemi és városi sport harmonikusan, egymást támogatva, eredményesen működjön. Éveken át segítette tapasztalatával az önkormányzati sportbizottság működését, sürgette az egyértelmű, tiszta viszonyok kialakítását. Irányításával megújult a GEAC atlétikai szakosztálya és az ország legjobb utánpótlás műhelyei közé nőtte ki magát. Benkő Ákos a pedagógiai- és sportszakmai kitüntetések sorát kapta meg, életművét 2004-ben a mesteredzői cím adományozásával ismerték el.

 A város különdíjat adományozott a 2004-es Athéni Paralimpián csapatban ezüstérmet szerzett Pálfi Judit vívónak, a GEAC versenyzőjének. Tisztelettel köszöntötte a sportbálon Gödöllő polgármestere Sztarenszky Tibornét, aki 70 évesen 5 óra 9 perc alatt teljesítette a Plussz maratonit és kategóriájában a harmadik lett.

 A 16 év alatti országos bajnokságot nyert sportolók díjait Benkő Ákos adta át. Szövetségi országos egyéni bajnokságot nyert vívásban Benkó Réka, Gáll Csaba, Gémesi Bence, Steiner Dániel (GEAC-Architekton), ritmikus sportgimnasztikában Csernyánszky Kitti (Vuelta SE), taekwon-doban Szabó Ádám (Gödöllői Taekwon-do SE), atlétikában Czindrity Attila, Deák-Nagy Marcell, Gajdácsi András, Jilly Krisztina, Szekeres Tamás, Székely Nóra (GEAC), szövetségi országos csapatbajnokságot nyertek atlétikában a GEAC sportolói közül Csikós Gergő, Dékány Jenő, Földi Alexandra, Horváth Bálint, Kovács Gábor, Kőrösi Bálint, Papp Gergő, Sillye Máté, Somogyi Nándor, Tóth Viola.

 A jövő reménységei kategóriában kitüntetett sportolóknak dr. Gémesi György adta át a díjakat. Ebben a kategóriában a következő 14 év alatti fiatalokat mutatták be: Ángyán Tamás Gödöllői Sakkbarátok Egyesülete, Benkó Enikő vívó, GEAC, Érsek Szilvia röplabdázó, AGRC, Gerstenbrand Alexandra Taekwan-do SE, Haragos Henrietta ritmikus gimnasztika, Vuelta SE, Kalmár Tímea atléta, GEAC, Madarassy Kristóf labdarúgó, Pelikán FC, Sallai Daniella kézilabdázó, GKC, Somogyi András labdarúgó, Góliát DSE, Sztanó Péter Margita Turisztikai SE.



Látogatottság: 3404
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése