Megújult és újranyitott az egyetemi strand

A mai naptól két szabadtéri medence és egy gyermekpancsoló, sportpályák, játszótér és nagy zöldfelület várja a pihenni és fürdeni vágyókat az egyetem területén. A nyári időszakban úszótáborokat és sportprogramokat is szerveznek a gyermekeknek.

A szép környezetben lévő strand felújítása során elsődleges szempont volt a természet háborítatlansága, a természeti értékek megóvása. Az egyetem vezetése a strand átépítésekor ügyelt arra, hogy minél nagyobb zöldfelületet biztosítsanak a vendégek számára, mindhárom medencét modern visszaforgató víztisztító berendezéssel látták el, valamint az úszás mellett különböző sportolási és szórakozási lehetőségeket is kínálnak a strandon.
A napkollektoros temperálás segítségével az úszómedencében 24-26, a gyermekmedencében pedig 28-30 fokos a víz hőmérséklete.

A strand a szeptember 1-jéig tartó szezonban hétköznaponként 7-19 óra között tart nyitva, reggel 7-8 óra között kizárólag úszásra van lehetőség, szombaton és vasárnap pedig 8-20 között várják a látogatókat.

Nyitási kedvezményként ma a felnőtt belépő 500 Ft, a felnőtt kísérettel érkező 14 éven aluli gyermekek számára pedig ingyenes a belépés! Az adott napon vásárolt havi bérlet árából 10% kedvezményt biztosítanak. Rendesen a felnőtteknek 1000, a 14 éven aluliaknak és nyugdíjasoknak 600, a SZIE hallgatóinak 750 forintba kerül a belépő.

Július 18-tól több turnusban indulnak úszó- és sporttáborok szakképzett úszóoktatókkal, edzőkkel és pedagógusokkal. Az intenzív úszásoktatás és számos sportág (pl. vízilabda, foci, kézilabda, atlétika) megismerése mellett ügyességi játékokkal és vetélkedőkkel, készségfejlesztő foglalkozásokkal várják a gyermekeket.

Forrás: sziesport