Tavaszköszöntő fúvószenekari koncert

Ha a közönségen múlik, a Gödöllői Városi Fúvószenekar szó szerint átvezeti a közönséget a tavaszba a szombat esti tavaszköszöntő hangversenyen, hiszen mindössze öt órával a naptári tavasz kezdete előtt indult a kétrészes koncert a Művészetek Házában, majd szűnni nem akaró tapssal ért véget. Az eseményen adta át a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség által a zenekarnak adományozott Nívódíjat Ella Attila karmesternek a szövetség képviseletében dr. Friedrich András.


A kétrészes hangverseny Erkel Ferenc Hunyadi László című operájából a Palotás fúvószenekari átiratával kezdődött, majd a Kállai kettőssel folytatódott. A klasszikus és kortárs művekből építkező előadás az Egyenlítőn átívelve Brazíliába is elrepítette a közönséget, ahol pedig az ősz kezdődik. Erre azonban senki sem gondolt a széksorokban, hiszen mindenkit áthatott a tavasz ígérete.
Az est három ráadással ért véget, a közönség állva tapsolta meg a Gödöllői Városi Fúvószenekar magas színvonalú előadását.
Pár perc pihenő után a Művészetek Háza kiállítótermében dr. Gémesi György polgármester köszöntötte a zenekart, méltatva a város kulturális életében évtizedek óta betöltött szerepét.
Ella Attila elmondta, hogy lengyelországi vendégszereplésre készülnek, ami pedig a távlati terveiket illeti, 2016-ban, Gödöllő várossá nyilvánításának ötvenedik évfordulója alkalmából testvérvárosi fúvószenekari fesztivált szeretnének rendezni.
Dr. Friedrich András kiemelte a fúvószene közösségerősítő szerepét, elismeréssel adózott a muzsikusoknak, akik munka és tanulás mellett vállalkoznak a közös zenélésre és nagyra értékelte a közönség szeretetét is, ami ezen az estén is megnyilvánult.