Nagy eső zúdult Gödöllőre

Ma szinte egész nap folyamatosan esett az eső, ám a délutáni órákban alig több mint másfél óra leforgása alatt jóval több mint másfél havi intenzív csapadék zúdult városunkra.

Gémesi György polgármester, valamint Tóth Tibor és Pecze Dániel alpolgármesterek tájékoztatása szerint alapvetően jól "vizsgázott" a vízelvezető rendszer, ám volt egy-két helyszín, ahol gyors beavatkozásra volt szükség. A VÜSZI munkatársai folyamatosan tartanak ellenőrzéseket, ahol kell takarítják a csatornákat, átereszeket, és ha a helyzet úgy kívánja, akkor az utakat is helyreállítják.
Fontos megjegyezni, hogy a korábbi években sok gondot okozott utcákban már nem adódott probléma. A VÜSZI munkatársai felkészülve az esetleges további esőzésekre, megkezdték a homokzsákok töltését. Ahol szükséges, oda a későbbiekben visszamennek a szakemberek.
Az illetékesek kérik az érintett ingatlanok tulajdonosait, hogy ne felejtsék el tisztán tartani az árkokat és az átereszeket, megelőzendő a komolyabb károkat. Több helyen ugyanis előfordult, hogy azért tömődtek el az árkok vagy az átereszek, mert telerakták szeméttel, zöld hulladékkal, amit később el akartak égetni.