Szúnyogirtás volt Gödöllőn

Pénteken a hajnali óráktól reggel 9-ig szúnyogirtást végeztek Gödöllőn. A korábbi csapadékos időjárás és a súlyos dunai árvíz következtében jelentősen megnőtt a szúnyogok száma, és az utóbbi napok bizonytalan időjárási helyzete miatt csak az utolsó pillanatban dőlt el, hogy mikor lehetséges az irtás, amire egyre növekvő lakossági igény is volt. A felhasznált vegyszer felnőttekre és gyerekekre minden tekintetben teljesen ártalmatlan!

Gödöllő parkos-fás területein egyre rosszabb volt a helyzet, a rengeteg szúnyog szinte mindenkit zavart, ezért a lakosság részéről egyre többen fordultak az önkormányzathoz, hogy mikor várható már irtás? Különösen abban a tekintetben, hogy egyre több olyan szúnyog van már, ami betegséget is terjeszt.
Sajnos ezen a héten is rosszabbra fordult az időjárás, ezért késlekedett az irtás, így az utolsó pillanatban dőlt el, hogy pénteken kora reggeltől elvégezhető a munka. A repülőgépes irtást azért kellett hajnalban elkezdeni, mert olyankor a méhek - amik számára szintén veszélyes a felhasznált vegyszer - még nem rajzanak ki.