Közösen a terménylopások megelőzése érdekében

A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője, Bozsó Zoltán r. dandártábornok közbiztonsági akciót rendelt el, melynek célja elsősorban a mezőgazdasági területeken előforduló terménylopások megelőzése.



Az első akció időpontja július 14. volt, melyben a Gödöllői Rendőrkapitányságon szolgálatot teljesítő nyomozókon, járőrökön, körzeti megbízottakon kívül azok a civil szervezetek is részt vesznek, akik a közbiztonsággal kapcsolatban végzik tevékenységüket.
A jelentős létszámú akcióban a polgárőrség, az erdészet, a vadászok, halőrök, település- és mezőőrök, valamint a kisebbségi önkormányzatok önkéntesei is fontos feladatot kapnak, hiszen a rendőrökkel együtt portyáznak a termőföldekre vezető utakon.
Az első közös szolgálatban 60 fő rendőr vett részt, munkájukat 150 fő segítette. Összesen 74 gépkocsit ellenőriztek, 120 személyt igazoltattak. Szabálysértési feljelentést öt esetben tettek, helyszíni bírságot 6 fővel szemben szabtak ki. Elfogtak egy körözött személyt is, két személyt pedig garázdaság miatt állítottak elő.

Gödöllői Rendőrkapitányság