Felosztották a 30 milliós sportkeretet

pmh

A sportfeladatokra biztosított 30 millió forint felosztásáról is döntött a képviselő-testület. A kiemelt sportágak szakosztályai 18,6 millió forintot kaptak. Ezen belül az Architekton Gödöllői Röplabda Club, a GEAC atlétikai szakosztály és a GEAC vívószakosztály 4,7-4,7, a Pelikán FC 2,5, a Gödöllői Kézilabda Club 1,2 millió, a Gödöllői Góliát DSE 800 ezer forintot kap.  

A F. U. T. Alapítvány, mely fontos szervezőmunkát tölt be és tevékenyen részt vállal a gödöllői óvodáskorú gyermekek rendszeres ortopédiai szűrésében, egészséges életmódjának kialakításában és a preventív programok végrajtásában 1,5 millió forint támogatáshoz jut. A Gödöllői Sport Közalapítvány, mely jelentős szerepet tölt be Gödöllő sportéletében, a kiemelkedő teljesítményeket elérő sportolók és sportvezetők elismerésében, díjazásában, valamint a sportszervezetek előre nem látható gondjainak enyhítésében 1 millió forint  támogatást kap.

 Az önkormányzati fenntartású oktatási intézmények sportcsoportjai, melyek az atlétika, a vívás, a sakk és a diákolimpia felmenő rendszerű labdajátékaiban eredményesen versenyeznek és kapcsolatot tartanak fenn a városban működő sportszakosztályokkal, pályázati úton kapnak támogatást 1,5 millió forintos keretből.

 A Városi Diáksport Bizottság (DSB) 500 ezer forintot kap versenyrendezésre és a diákolimpiai versenyekre utazó tanulók költségeihez való hozzájárulásra.  

 A Gödöllőn megrendezésre kerülő hazai- és nemzetközi versenyek lebonyolításához, díjazásához, a szabadidős versenyek lebonyolításához, a fogyatékkal élők versenyzési lehetőségeinek elősegítéséhez, a nevelési-oktatási intézmények sportszakmai továbbképzései költségeinek biztosításához 2 millió forinttal járul hozzá az önkormányzat, míg a Táncsics Mihály úti sporttelep működtetési feltételeinek javításához 1,5 millió forinttal.

*

Pályázati úton 3,4 millió forint támogatást kapnak azok a sportszervezetek, melyek nem szerepelnek a kiemelt sportágak között, de egyre jelentősebb szerepet töltenek be a város sportéletében. A pályázati kiírásban megjelölt határidőig 20 pályázat érkezett be az önkormányzathoz, több mint 7 millió forintos igénnyel.

 A "Margita 344,2" Turisztikai és Sport Egyesület 400, a Gödöllői Sakkbarátok Egyesülete 400, a Bocskai Sport Egyesület 300, a Gödöllői Futsal Klub 250, a Gödöllői Taekwon-do Sport Egyesület 250, a Fenyves Lovas Klub Sport Egyesület 200, a BIKE ZONE Kerékpáros Egyesület 200, a Gödöllői Wado Sport Egyesület 200, a Real Sec Olimpiai Taekwon-do Sport Egyesület 200, a Szülők a Premontrei Szent Norbert Gimnáziumért Egyesület 200, a Nepomuki Szent János Alapítvány 150, a Vuelta Sport Egyesület 150, a GEAC kézilabda 130, a Fujinaga Karate Do Sport Egyesület 100, a Jumpers Tánc és Sport Közhasznú Egyesület 100, a Pepita Bakancs Turisztikai Egyesület 70, a Pelikán Horgász Egyesület 50, a Wing Tsun Kung-Fu 50 ezer forint támogatást nyert el.

 A képviselő-testület a Gödöllői Lovas Sport és Hagyományőrző Egyesület, valamint az Egyesített Szociális Intézmény pályázatát nem támogatja, mert nem felelnek meg a pályázati kiírás feltételeinek.