2023. szeptember 27. , 09:56
Köszöntjük Adalbert nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Európai Uniós pályázatok

 

Keresés:   
2009.06.30 23:37
Gödöllő Város Egyesített Szociális Intézményének korszerűsítése

Projekt címe: „Gödöllő város Egyesített Szociális Intézményének korszerűsítése. Az ellátottak életminőségének javítása az épület belső átalakítása és energetikai korszerűsítése útján, komplex akadálymentesítéssel és terápiás szoba kialakításával.”

Pályázati felhívás neve: Bentlakásos intézmények korszerűsítése (KMOP-2008-4.4.1/B)

Pályázati azonosító: KMOP-4.4.1/B-2008-0019

Kedvezményezett neve: Gödöllő Város Önkormányzata

Kedvezményezett elérhetősége: 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7.

Közreműködő szervezet: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Közreműködő szervezet elérhetősége: 1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület

Az elnyert támogatás összege: 53.989.303 Ft

1. sz. hírlevél

2. sz. hírlevél: Megújult az Egyesített Szociális Intézmény

A projekt átfogó célja: Gödöllő Város egyesített Szociális Intézmény Idősek otthona átalakításán, akadálymentesítésén és eszközbeszerzési programja végrehajtásán keresztül hozzájárulni a társadalmi befogadás erősítéséhez szükséges szolgáltatások és infrastruktúra fejlesztéséhez, amelynek révén humanizált, személyes gondoskodást nyújtó intézményi környezet jön létre. A projekthez kapcsolódó szakmai (képzési) programmal javítani az intézményi környezetben dolgozók feladat ellátásának minőségét.

A projekt konkrét céljai:

  • korszerű, fizikai és infokommunikációs szempontból akadálymentes, környezetbarát üzemeltetést lehetővé tevő intézményi környezet kialakítása. A jelenleginél kulturáltabb körülmények között lévő, korszerű, kis létszámú lakószobákkal működtetett gondozóházi részlegen az ellátás magasabb színvonalú és minden szükségletet kielégítő lehet.
  • a teljes körű akadálymentesítéssel elérhetjük, hogy az új környezetben az idősek mások segítsége nélkül jobban el tudják látni magukat. Szükségleteiket nagyobb mértékben tudják majd önállóan vagy kevés segítséggel kielégíteni.
  • eszközbeszerzési programmal erősíteni az intézmény által nyújtott szolgáltatási kör színvonalát,
  • képzési programmal (dementálódás, informatika) segíteni a munkavállalók kulcskompetencia erősítését,
  • a terápiás szoba kialakítása hozzájárul az ellátottak életminőségének javításához, az egészség megőrzéshez, a rehabilitációhoz, közvetett úton a társas kapcsolatok javulásához, akonfliktusok csökkentéséhez és azok kezeléséhez,
  • az új lakszobák kialakításával biztosítható az egy főre jutó 6 m2. A nagy létszámú lakószobák megszüntetésével kialakított új lakóterek, jelentős életminőség javulást eredményeznének. A jogszabály által előírt és az uniós normáknak is megfelelő csoportbontás is megvalósítható.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az Európai Szociális Alap támogatásával valósul meg.

A Támogató elérhetőségei:

  • Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az illetékes Irányító Hatóság honlapja: www.nfu.hu
  • Közreműködő szervezet honlapja: www.esza.hu

  

 

 Látogatottság: 3933